Connect with us

TOP

Ο Αμαζόνιος και το περιβάλον στο επίκεντρο της τελετής

Published

on

Τρία δισεκατομμύρια τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν απόψε την τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Το μεγαλύτερο θέαμα που υπάρχει στον πλανήτη. Έναν πλανήτη που κινδυνεύει περιβαντολογικά και αυτό θα είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέλες απόψε.

Ρίο Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ο σκηνοθέτης της «Πόλης του θεού» και της ταινίας «Επίμονος κηπουρός» υποσχέθηκε ένα φοβερό σόου, κινηματογραφικής παραγωγής το οποίο θα έχει πολύ σάμπα, λατινοαμερικάνικη κουλτούρα και ιστορία, αλλά κυρίως ανησυχίες για το περιβάλον. Ένας από τους βασικούς πνεύμονες του πλανήτη είναι ο Αμαζόνιος, που θα είναι και από τους πρωταγωνιστές της τελετής.
«Σκοπός μας είναι να πούμε σε όλον τον κόσμο να σταματήσει να επιτίθεται στο σπίτι μας. Ο πλανήτης απειλείται από την αλλαγή του κλίματος και εμείς θα τον καλέσουμε να αναλάβει βράση» δήλωσε ο Μεϊρέλες.
Παρόντες θα είναι μεταξύ άλλων και οι βραβευμένοι με Γκράμι τραγουδιστές, Καετάνο Βελόσο και Τζιλπέρτο Τζιλ, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει στην τελετή και το σούπερ μόντελ Ζιζέλ.
Το αποκορύφωμα της τελετής θα είναι όπως πάντα το άναμα του βωμού με την Ολυμπιακή φλόγα. Αποτελεί κοινό μυστικό πως αυτός που θα το κάνει, θα είναι ο Πελέ. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες που βάζουν φρένο. Σημαντικότερη όλων: O Πελέ είναι το πρόσωπο της Mastercard, η οποία μάλιστα έχει εκδόσει και την Mastercard Pele. Βασικός χορηγός των Αγώνων, είναι η VISA. Ανταγωνίστρια με τη Mastercard.
Οι Βραζιλιάνοι θέλουν όσο τίποτα να είναι ο Πελέ αυτός που θα ανάψει τη φλόγα και έτσι θα γίνει μάλλον και ας υπάρχουν άλλες σοβαρότερες ενστάσεις από τη διαμάχη δύο χορηγών. Ο Πελέ δεν αγωνιστηκε ποτέ σε Ολυμπιακούς, ενώ το ποδόσφαιρο μπορεί και να μην είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 2020 αφού αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο στους Αγώνες.
Όσον αφορά την Ολυμπιακή φλόγα, με αυτήν θα ανάψουν δύο βωμοί. Αυτός του Μαρακανά όπου θα γίνει η τελετή έναρξης και αυτός του Ολυμπιακού σταδίου που θα φιλοξενήσει τον βασιλιά των σπορτ, στίβο. Ο βωμός έχει σχεδιαστεί από τον Αμερικανό γλύπτη, Άντονι Χάουι ο οποίος δηλωσε ότι άντλησε την έμπνευση του από τη ζωή στον τροπικό.
Συνολικά 4.800 χορευτές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν στην τελετή. Το αμερικάνικο δίκτυο NBC που έχει τα δικαιώματα των Αγώνων, θα μεταδώσει την τελετή με καθυστέρηση μιας ώρας, για να πέσει το αποκορύφωμα της και η εμφάνιση της αμαρικάνικης ομάδα, στη ζώνη prime time.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr