Στην Μπογκοτά της Κολομβίας θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, αντί της Κίνας, λόγω της τεράστιας έξαρσης του κορονοϊού.
Η παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών επέλεξε ομόφωνα την Κολομβία, ανάμεσα σε άλλες επτά χώρες, ως οικοδεσπότρια του νέου παγκόσμιου πρωταθλήματος, έπειτα από μια εκτενή παρουσίαση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Απριλίου. Το πρωτάθλημα της άρσης βαρών θα διεξαχθεί μεταξύ τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου στην Μπογκοτά για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος.
Η Κίνα που είχε αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλήματος για το 2022 αποκλείστηκε, αφού γνωστοποίησε ότι όλα τα μέλη των συμμετεχόντων χωρών θα πρέπει μεταξύ άλλων, να εκτίσουν καραντίνα 21 ημερών στην Τσόνγκινγκ πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Θα ήταν η δεύτερη φορά που η Κίνα θα αναλάμβανε παρόμοια διοργάνωση, μετά το 1995 στην Γκουανγκτζού.
Η παγκόσμια ομοσπονδία, εκτός της Κολομβίας, ανέθεσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στην πόλη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και του 2025 στο Φόρντε της Νορβηγίας.