Στο γήπεδο μπορεί να υπάρχει πολιτισμός και αυτό φάνηκε περίτρανα το Σάββατο στον αγώνα χάντμπολ της ΧΑΝΘ με τον ΠΑΟΚ
του Ηλία Τάταλα
[email protected]
Περισσότεροι από 600 θεατές γέμισαν το κλειστό της ΧΑΝΘ. Η εικόνα της κερκίδας ήταν πραγματική διαφήμιση για το άθλημα και αυτή η διαφήμιση πρέπει να σημειωθεί.
Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να πάρεις το παιδί σου σε ένα γήπεδο, για να του δείξεις τι είναι ο αθλητισμός και να μην αγχώνεσαι αν θα αναγκαστεί να ακούει βρισιές εν χορώ. Τέτοια γήπεδα, σαν της ΧΑΝΘ, υπάρχουν πολλά στο ελληνικό χάντμπολ και αξίζει να τα επισκέπτεται ο κόσμος.
Η ΧΑΝΘ, όμως, έκανε ένα βήμα παραπάνω. Βάζει τον κόσμο στο παιχνίδι. Με διαγωνισμούς στο ημίχρονο, όπου θεατές προσπαθούν να στείλουν τη μπάλα σε μία από τις τέσσερις τρύπες της εστίας, με λαχειοφόρο αγορά και δώρα από τους χορηγούς, με μουσική στις διακοπές του αγώνα, με βίντεο πριν την έναρξη. Με όλα αυτά δείχνει ότι σέβεται και υπολογίζει τον φίλαθλο – θεατή – πελάτη.
Το απόγευμα του Σαββάτου, στις κερκίδες του γηπέδου της ΧΑΝΘ βρίσκονταν φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες, ανακατεμένοι. Και χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες όταν τέλειωσε το ματς, που είχε φινάλε γκραν γκινιόλ με νικητή τον ΠΑΟΚ. Έχω την βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία του κόσμου έτσι αντιλαμβάνεται την παρουσία στο γήπεδο. Γι’ αυτό, άλλωστε, καθώς και για αρκετούς άλλους λόγους, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας αδειάζουν, όταν τα αντίστοιχα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης γεμίζουν.
Μακάρι και οι υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού χάντμπολ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΧΑΝΘ. Να αντιμετωπίσουν όπως πρέπει τον φίλαθλο και άμεσα θα δουν θετικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δουν πιο επαγγελματικά το προϊόν τους, πιο οργανωμένα και μεθοδικά.
