ΣΤΙΒΟΣ
Οδηγίες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18
Published
5 έτη πρινon

Το πρώτο μεγάλο τεστ για τον ΣΕΓΑΣ είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Κ18 που διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα.
Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση με πλήρη συμμετοχή και θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε για τον ΣΕΓΑΣ ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών στην Πάτρα.
H διοργάνωση θα διεξαχθεί 25-27 Ιουλίου στη Λάρισα και οι σύλλογοι θα πρέπει να στείλουν στο e-mail: [email protected] μέχρι την Τετάρτη (22/8) κατάσταση, στην οποία θα αναγράφονται μόνο τα ονόματα των προπονητών, που θα συνοδεύουν τους αθλητές στο πρωτάθλημα καθώς και του ενός και μοναδικού εκπροσώπου τους.
Ο υπεύθυνος κάθε συλλόγου υποχρεούται να καταθέσει στο σημείο ελέγχου, στην είσοδο του σταδίου, πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο της ΓΓΑ «Κατάλογος εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση» για κάθε αγωνιστική περίοδο (άλλο έντυπο το πρωί, άλλο απόγευμα), ενώ το ίδιο ισχύει και για τις υπεύθυνες δηλώσεις, που απαιτούνται για είσοδο στην εγκατάσταση.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Οι Σύλλογοι θα πρέπει να αποστείλουν στον ΣΕΓΑΣ (e-mail: [email protected]) σχετική κατάσταση που θα αναγράφονται ΜΟΝΟ τα ονόματα των προπονητών που συνοδεύουν τους αθλητές στο Πρωτάθλημα καθώς και του ΕΝΟΣ και μοναδικού εκπροσώπου τους μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η είσοδος αθλητών – αθλητριών και συνοδών από κάθε σύλλογο θα γίνεται ΜΟΝΟ από την Κεντρική Πύλη του ΕΑΚ Λάρισας (θύρα 4).
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ
Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας εισόδου και προκειμένου να μην παρατηρηθούν καθυστερήσεις κατά την είσοδο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των αγωνισμάτων, ο υπεύθυνος του Συλλόγου ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να καταθέσει στους υπεύθυνους του σημείου ελέγχου, στην είσοδο του σταδίου, πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο της ΓΓΑ «Κατάλογος εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση» (βλέπε συνημμένο έντυπο 1). Η μη κατάθεση του εντύπου επιφέρει αποκλεισμό του Συλλόγου από τη διοργάνωση.
Το έντυπο αυτό κατατίθεται από τον κάθε σύλλογο σε κάθε αγωνιστική περίοδο το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 καθώς και κατά την επίσημη προπόνηση η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 (17:30-20:00).
Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση, αθλητές, προπονητές, κριτές, προσωπικό κ.α. θα παραδίδουν στους υπεύθυνους του σημείου ελέγχου, στην είσοδο του σταδίου, Υπεύθυνη Δήλωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη εκ των προτέρων, στην οποία θα αναφέρουν ότι δεν έχουν κάποιο από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την COVID-19 (βλέπε συνημμένο έντυπο 2).
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ
Όσοι παρευρίσκονται στις εξέδρες του Σταδίου θα πρέπει απαραίτητα να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους και να φορούν μάσκα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ: Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020
Την Παρασκευή 24 Ιουλίου η εγκατάσταση θα διατεθεί στους Συλλόγους για προπόνηση των αθλητών από 17:30 – 20:00. Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι οι ίδιες με αυτές που αναφέρονται και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διοργάνωσης.
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουλίου 2020
Εισέρχονται στην εγκατάσταση φορώντας μάσκα, την οποία θα βγάλουν ΜΕΤΑ τη δήλωση της παρουσίας τους στην Αίθουσα Κλήσης και ΠΡΙΝ το ξεκίνημα της προθέρμανσης,
Φροντίζουν κατά την είσοδό τους στο Στάδιο, να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους απολυμαντικά χεριών (πλέον αυτών που θα διατεθούν από τον διοργανωτή) καθώς και αριθμό μασκών, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Στάδιο,
Προσέρχονται στην Αίθουσα Κλήσης σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας της ανά αγώνισμα και φορώντας τη μάσκα τους,
Παραδίδουν στους υπευθύνους της Αίθουσας Κλήσης (θύρα 1 – εκκίνηση 150μ), προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιβεβαίωση της συμμετοχή τους, την ιατρική βεβαίωση η οποία θα έχει υπογραφεί από το γιατρό όπως ορίζει το πρωτόκολλο, 48 ώρες πριν των αγώνων, (βλέπε συνημμένο έντυπο 3) σε περίπτωση που μετέχουν σε αγωνίσματα που δεν διεξάγονται σε διαδρόμους (πάνω από 400μ. και αγωνίσματα Σκυταλοδρομιών),
Μετά τη δήλωση παρουσίας κατευθύνονται προς το χώρο προθέρμανσης (στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου), που έχει οριστεί από τους διοργανωτές, όπου θα μπορούν να αποθέσουν τη μάσκα τους στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων που θα έχουν τοποθετηθεί στο χώρο για το σκοπό αυτό και να ξεκινήσουν την προθέρμανσή τους,
Ακολουθούν τις οδηγίες των Κριτών για την ώρα καθώς και τη διαδικασία εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και πάντα συνοδεία Κριτών,
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων κονίστρας οι αθλητές καθαρίζουν τα χέρια τους και τα πλένουν με αντισηπτικό πολύ συχνά,
Οι αθλητές που μετέχουν στα ριπτικά αγωνίσματα θα πρέπει να χρησιμοποιούν την προσωπική τους μαγνησία καθώς και να μην χρησιμοποιούν το σάλιο τους, απ’ ευθείας στο όργανο ή στα χέρια τους για να αποκτήσουν πιο σταθερή λαβή,
Οι αθλητές που μετέχουν στα αγωνίσματα των Καθέτων Αλμάτων φροντίζουν για την προμήθεια προσωπικού καλύμματος επικάλυψης του στρώματος, το οποίο και θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός τους απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές (εναγκαλισμοί κ.α.) και συζητήσεις με τους συναθλητές τους και γενικότερα με άτομα που βρίσκονται εντός ή εκτός του αγωνιστικού χώρου,
Τοποθετούν τα χρησιμοποιημένα ρούχα τους σε ατομικό σάκο και απομακρύνονται όσο γίνεται πιο γρήγορα από τον τόπο διεξαγωγής του αγωνίσματος,
Μεταβαίνουν στο χώρο όπου θα πραγματοποιήσουν την αποθεραπεία τους (βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου) και αμέσως μετά ή αποχωρούν από το Στάδιο ή μεταβαίνουν στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν τα υπόλοιπα αγωνίσματα κρατώντας τις αποστάσεις και φορώντας τη μάσκα τους,
Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε αγωνίσματος μετά την εκφώνηση των επίσημων αποτελεσμάτων θα πρέπει να προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται εντός του κλειστού γηπέδου μπάσκετ – παραπλεύρως του προθερμαντηρίου – ώστε να παραλαμβάνουν τα έπαθλά τους. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εισέρχονται φορώντας τη μάσκα τους και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις,
Επιστρέφοντας στην κατοικία ή στο ξενοδοχείο διαμονής τους αερίζουν για τουλάχιστον 3 ώρες τα ρούχα τους και στη συνέχεια αν υπάρχει η δυνατότητα τα πλένουν σε θερμοκρασία 60 – 90 βαθμούς με καλό στέγνωμα.
Φροντίζουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Στάδιο για την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και πάντα τηρώντας την αρχή της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Οι προπονητές και οι συνοδοί των Συλλόγων θα πρέπει να φροντίζουν για τα παρακάτω:
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Φροντίζουν για τη συμπλήρωση του καταλόγου Εισερχομένων – Εξερχομένων με τα πλήρη στοιχεία των μελών του Συλλόγου τους (βλέπε συνημμένο έντυπο 1),
Φροντίζουν όλα τα μέλη του Συλλόγου τους να συμπληρώσουν εκ των προτέρων την Υπεύθυνη Δήλωση, ατομικά ο καθένας, στην οποία θα αναφέρουν ότι δεν έχουν κάποιο από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την COVID-19 (βλέπε συνημμένο έντυπο 2),
Φροντίζουν να ενημερώσουν όλα τα μέλη τους που συμμετέχουν στη διοργάνωση (με οποιαδήποτε ιδιότητα) για τις νέες διαδικασίες διεξαγωγής των αγώνων καθώς και για τα απαραίτητα υλικά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους (π.χ. προσωπικό αντισηπτικό, μάσκες, προσωπικό κάλυμμα στρώματος κοντώ ή ύψους κ.α.).
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Φροντίζουν κατά την είσοδο στην εγκατάσταση να παραδίδουν πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο τον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων, που ορίζει η Γ.Γ.Α. (συν. 1) και αφορά τα μέλη του Συλλόγου τους που μετέχουν στη διοργάνωση.
Φροντίζουν όλα τα μέλη του Συλλόγου να παραδώσουν, ξεχωριστά ο καθένας, στην είσοδο του Σταδίου την Υπεύθυνη Δήλωση (συν. 2).
Εισέρχονται στην εγκατάσταση φορώντας μάσκα την οποία και διατηρούν καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο Στάδιο,
Κατά την είσοδό τους στο Στάδιο, φροντίζουν να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους απολυμαντικά χεριών καθώς και αριθμό μασκών τα οποία θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Στάδιο,
Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο Στάδιο παραμένουν στην εξέδρα και δεν συνοδεύουν τους αθλητές τους στην Αίθουσα Κλήσης και στο προθερμαντήριο,
Φροντίζουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Στάδιο για την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και πάντα τηρώντας την αρχή της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
share this:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
You may like
-
Ντάιαμοντ λιγκ Ρώμη: Ο Άντκοκ κέρδισε Φουρλάνι και Τεντόγλου
-
Ντάιαμοντ λιγκ Ρώμη: Το 5αρι και η μονομαχία Τεντόγλου – Φουρλάνι ξεχωρίζουν
-
ΤΟΚΙΟ 2025: Απώλειες στις προκρίσεις της Εθνικής ομάδας
-
Η οπισθοδρόμηση του ελληνικού στίβου
-
7η θέση για τον Φραντζεσκάκη στο Μπέργκεν
-
Βενιζέλεια 2025: Ξεχώρισε ο Γκαραγκάνης