Connect with us

TOP

Οι 3 στόχοι του Τσιτσιπά για το 2018

Published

on

Για τον 19χρονο τενίστα, Στέφανο Τσιτσιπά η χρονιά ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο. Σημείωσε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Φλοριάν Μέγιερ, στο τουρνουά της Ντόχα, παίζοντας εξαιρετικό τένις για δύο σετ με αποτέλεσμα, ο ίδιος να γίνει θέμα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη.

Έχοντας χάσει τη συμμετοχή του στον τελικό του Next Gen για… λίγο ο Τσιτσιπάς έχει θέσει υψηλούς στόχους για το 2018 με πρώτο την εξασφάλιση της παρουσίας του στον τελικό του Νext Gen του Μιλάνου από νωρίς. «Θέλω να κερδίσω αρκετούς πόντους για να μπορέσω να είμαι στην πρώτη τριάδα από το Μάρτιο» τόνισε ο 19χρονος Έλληνας που βλέπει ότι η προετοιμασία του στην ακαδημία του Μουράτογλου κάνοντας προπονήσεις μαζί με τον Βίκτορ Τροΐτσκι και οτν Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ έχουν αρχίσει και αποδίδουν τους πρώτους καρπούς αφού ήδη βρίσκεται στο δεύτερο γύρο του τουρνουά της Ντόχα. «Η φετινή μου προετοιμασία είναι σαφώς καλύτερη από πέρσι. Ήμουν πιο οργανωμένος και όλα ήταν σε τάξη. Φέτος είχα και προσωπικό γυμναστή φυσικής κατάσταση και δούλεψα πολλές ώρες με τον προπονητή του τένις στο κορτ. Επίσης ο φυσιοθεραπευτής της ακαδημίας Μουράτογλου φρόντισε να μην έχω καθόλου τραυματισμούς» δήλωσε ο Τσιτσιπάς που αναφέρθηκε και στην τακτική που θα ακολουθήσει φέτος. «Θέλω να είμαι πιο επιθετικός και να πιέζω περισσότερο με το φόρχαντ που πρέπει να είναι και το μεγάλο μου όπλο. Δούλεψα πολύ πάνω στο επιθετικό του μου παιχνίδι και στη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης που πλέον είναι απαραίτητη στο τένις».
Όσον αφορά στους υπόλοιπους στόχους που έχει θέσει για το 2018, εκτός από τη συμμετοχή του στον τελικό του Νext Gen: «Θέλω να φτάσω στον 4ο γύρο ενός γκραν σλαμ και να μπω στην πρώτη 50αδα της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτοί είναι οι βασικοί μου στόχοι, ενώ θα ήθελα να κερδίσω και ένα τουρνουά ATP tour των 250».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr