Κάτι περισσότερο από 1400 μέρες έχουν απομείνει για την τελετή έναρξης των Αγώνων του 2020 και οι Ιάπωνες φροντίζουν από τώρα για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων με ένα από αυτά να είναι οι υψηλές θερμοκρασίες.
Σε αντίθεση με το Ρίο, όπου οι Ολυμπακοί έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του τροπικού χειμώνα, στο Τόκιο οι Αγώνες θα γίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο (24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου) με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 34 και 40 βαθμών Κελσίου, ενώ και η υγρασία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Το υπουργείο περιβάλοντος της Ιαπωνίας έχει προχωρήσει ήδη στην τοποθέτηση ειδικών συσκευών σε ολόκληρη την πόλη του Τόκιο οι οποίες θα καταγράφουν όλα τα δεδομένα του κλίματος με σκοπό, από όλο τον όγκο πληροφορίας που θα προκύψει, να δημιουργηθεί το πλάνο αντιμετώπισης.
Το πρωτο βήμα πάντως έχει γίνει, καθώς οι αρχές της πόλης έχουν ξεκινήσει την εμφύτευση δέντρων, τα οποία μέχρι το 2020 θα έχουν αναπτυχθεί και θα μπορούν να διατηρούν τη θερμοκρασία στην πόλη σε υποφερτά επίπεδα.
Να σημειωθεί ότι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είχαν φιλοξενηθεί στο Τόκιο το 1964, διεξήχθησαν στα μέστα του Οκτωβρίου.