Τα πρώτα 42 ονόματα που πέρασαν την αξιολόγηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου και πήραν το ΟΚ να αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο.
της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]
Όπως ήταν αναμενόμενο η Μαρία Λασίτσκενε (ύψος), η Αντζέλικα Σιντόροβα (επί κοντώ), ο Σεργκέι Σουμπένκοφ (60μ. εμπόδια) και ο Τιμούρ Μοργκούνοφ (επί κοντώ) είναι μεταξύ αυτών που πήραν το ΟΚ για να αγωνιστούν. Μάλιστα θα το κάνουν πολύ σύντομα σε αγώνες του word indoor tour και φυσικά θα δώσουν το παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη.
Αντιθέτως δεν πήραν το ΟΚ αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά έχουν βεβαρημένο παρελθόν με απαγορευμένες ουσίες. Η Κόνεβα στο τριπλούν που θα ήταν και διεκδικήτρια του χρυσού μεταλλίου στη Γλασκόβη, η Τσιτσέροβα και ο Ούκοφ στο ύψος επίσης με κορυφαίες επιδόσεις φέτος αλλά και ο Νο1 στον κόσμο αυτή τη στιγμή στο μήκος, Αλεξάντερ Μένκοφ που θα ήταν βασικός αντίπαλος του Μίλτου Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό.