Την 20η παγκόσμια ημέρα στίβου γιορτάζει η IAAF και ήδη 118 ομοσπονδίες από ολόκληρο τον πλανήτη έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτήν την οικουμενική γιορτή.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]
Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (9-10) θα πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας το οποίο ξεκίνησε πρώτη φορά το 1996 και από τότε μεγαλώνει διαρκώς. Οι ηλικίες στις οποίες επικεντρώνεται είναι των 16-17 ετών (γεννημένοι 1998-1999), ενώ αφορά και μικρότερα παιδιά στα σχολεία ηλικιών 13-15 ετών (γεννημένοι 2000-2002).
Το πρόγραμμα αφορά αθλητές οι οποίοι ανήκουν σε σωματεία αναγνωρισμένα από τις εθνικές ομοσπονδίες και έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι της IAAF. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ομοσπονδίες είναι να διοργανώσουν δραστηριότητες για το προώθηση του αθλήματος σε αυτές τις ηλικίες και το ίδιο να γίνει και στα σχολεία. Άλλωστε αποτελεί στόχο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ο στίβος να γίνει το Νο1 άθλημα στα σχολεία.
