Στον τελικό των 71 κιλών της ελληνορωμαϊκής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης Κ17 που διεξάγεται στην Κωνσταντινούλη θα αγωνιστεί αύριο ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος.
Ο Κολιτσόπουλος ήταν για μία ακόμη διοργάνωση ασυναγώνιστος και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στο εναρκτήριο παιχνίδι επικράτησε του Μολδαβού Κρίστιαν Ρίσκα με 7-1 και προκρίθηκε στους «16». Εκεί αντιμετώπισε τον Κορεάτη Σέονγκμιν Γιανγκ και επικράτησε με πτώση. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό παρότι βρέθηκε να χάνει ο Κολιτσόπουλος με 6-0 γύρισε το ματς 7-6 και τελικά επικράτησε με πτώση! Έτσι, πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με νέα μεγαλειώδη εμφάνιση νίκησε με 7-3 τον Ντίας Σεϊτκαλίγιεφ από το Καζακστάν και προκρίθηκε στα ημιτελικά.
Εκεί κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Ρώσο Αμπντουραχμάν Αμπντουλκαντίροφ. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, αλλά ο Κολιτσόπουλος ανέπτυξε τις αρετές του στην παλαίστρα επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό.
Στα 80κ ο Λευτέρης Παππάς κατέλαβε την 5η θέση. Ο Ελληνας πρωταθλητής μπήκε γερά στον αγώνα για το χάλκινο απέναντι στον Έρικ Τερ Ματεβοσιαν και προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο. Τελικά δεν άντεξε κι έχασε με 8-2.
Στα 45κ. ο Θανάσης Τσινιάς θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ. Στο εναρκτήριο παιχνίδι του αντιμετώπισε τον Ρουστέμ Αμπατσίεφ που κατάγεται από την Ρωσία και γνώρισε την ήττα. Αυριο θα παλέψει με τον Γεωργιανό Τσετσκλαντζε και αν επικρατήσει θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο.