Στο μονοπάτι για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 93 κιλά ελευθέρας πάλης βρίσκεται ο Γκίβι Μπλιάτζε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στην Αλβανία και αύριο θα διεκδικήσει την είσοδό του στον μικρό τελικό μέσω των ρεπεσάζ.
Ο Μπλιάτζε πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και αρχικά νίκησε με τεχνική υπεροχή τον Λετονό Ντάβιντας Αλεξέντρς Πιροζνικς. Στη συνέχεια ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 αντιμετώπισε τον Αζέρο Αμπουνταλίλ Σαμπανοβ και πραγματοποιώντας την ανατροπή της διοργάνωσης πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.
Ο Μπλιάτζε δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και βρέθηκε να χάνει με 7-0 και 9-5 ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Η καρδιά του… πρωταθλητή, όμως, μίλησε και με έξι συνεχόμενους πόντους πήρε τον συναρπαστικό αγώνα με 11-9!
Στα προημιτελικά ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Ιρανό Αμιρχοσεΐν Φιρουζπουρμπαντπέι, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες! Ο Γκιβι Μπλιατζε απέναντι στον Ιρανό αθλητή που μετρά την τελευταία 5ετια 7 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, έδωσε σκληρό αγώνα και κάμφθηκε με 3-1!
Στα ρεπεσάζ ο Μπλιάτζε θα αντιμετωπίσει τον Μολδαβό Ίον Ντεμιάν και σε περίπτωση που επικρατήσει θα παλέψει με τον Τούρκο Αλτούνμπας για το χάλκινο μετάλλιο.