Το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην στα 10χλμ διεξάγεται αύριο στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων βαδιστών και βαδιστριών, χωρίς ωστόσο το πιο λαμπρό αστέρι του αγωνίσματος.
Ο αγώνας θα αποτελούσε μέρος της διαμόρφωσης της ομάδας του μαραθώνιου βάδην στη μεικτή σκυταλοδρομία, αν η Ελλάδα κατάφερνε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Δυστυχώς δεν η πρόκριση δεν ήρθε, ωστόσο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι πάντα μια σημαντική διοργάνωση στο εγχώριο καλεντάρι.
Απούσα θα είναι η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η οποία είχε δηλωθεί και στον αγώνα του Ρόμπερτ Κορζενιέφσκι στην Πολωνία αλλά οι διοργανωτές έδωσαν στα αποτελέσματα ότι δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα εγκαταλείποντας πριν από το πρώτο χιλιόμετρο, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν εκκίνησε. Ο δις πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει κάποιες ενοχλήσεις και για το λόγο αυτό δε θα αγωνιστεί ούτε αύριο ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία της και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης καθώς ο μεγάλος στόχο παραμένει το Παρίσι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Από τις συμμετοχές που έχουν δηλωθεί ξεχωρίζουν αυτές των Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, Γιάννη Καυκά, Κώστα Ντεντόπουλο, Γιώργου Κελεπούρη, Κυριακής Φιλτισάκου, Όλγας Φιάσκα, η Παναγιώτας Τσινοπούλου, Σοφίας Αλικανιώτη και Ευσταθίας Κουρκουτσάκη.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Παραλία Ξυλοκάστρου, ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν και των ηλικιακών κατηγοριών μέχρι και Κ16. Η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη και κυκλική, συνολικής απόστασης 1.000μ ο γύρος.
Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί.