Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου εφήβων – νεανίδων στη Λάρισα με την πρόβλεψε της ΕΜΥ για μια από τις πιο ζεστές πόλεις στην Ελλάδα, να κάνει λόγω για καύσωνα 43 βαθμών Κελσίου.
Οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες, ειδικότερα στην πόλη της Λάρισας. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει φροντίσει να ενημερώσει όλες τις ομοσπονδίες ζητώντας με επιστολή της να προχωρήσουν σε αναβολή των αγώνων ή σε μετάθεση ώρας, ακόμα και αλλαγή χώρου διεξαγωγής αναφέρει στην επιστολή προς τις ομοσπονδίες η ΓΓΑ.
Από την πλευρά του ο ΣΕΓΑΣ σίγουρα δε θα προχωρήσει σε αναβολή των αγώνων ή μεταφορά του πρωταθλήματος σε άλλο χώρο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «οι αρμόδιες επιτροπές του ΣΕΓΑΣ επεξεργάζονται ήδη τον τρόπο διεξαγωγής των αγωνισμάτων του πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς και το τελικό πρόγραμμα με κύριο μέλημα την ασφάλεια των αθλητών, αθλητριών, αλλά και όλων όσων θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση απ΄ οποιοδήποτε πόστο. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις».