Εξαιρετική κούρσα έκανε στα 200μ μεικτή του πανελλήνιου πρωταθλήματος η Άρτεμις Βασιλάκη που όχι μόνο κέρδισε το χρυσό, αλλά διέλυσε και το πανελλήνιο ρεκόρ και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης.
Στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, η 19χρονη κολυμβήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου ολοκλήρωσε τα 200μ μεικτή σε 2:13.91 για να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε κάνει στις 4 Μαΐου η Νικόλ Παυλοπούλου με 2:15.23 η οποία ολοκλήρωσε στην 2η θέση.
Με το 2:13.91 η Βασιλάκη είναι και πολύ κοντά πλέον στην πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης. Με το όριο πρόκρισης να είναι στο 2:12.83, η 19χρονη κολυμβήτρια έχει καλές πιθανότητες να είναι το 12ο μέλος της ελληνικής αποστολής.
Οι δηλώσεις της Βασιλάκη μετά τον αγώνα της: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και νομίζω ότι φαίνεται! Δεν περίμενα να κολυμπήσω 2:13, είναι πολύ γρήγορος χρόνος! Ένιωθα καλά οπότε μου βγήκε. Στην προπόνηση δουλεύουμε περισσότερο ελεύθερο, αλλά δουλεύω αρκετά και μεικτή. Το αδύναμο στυλ μου είναι το πρόσθιο οπότε προσπαθώ να το φτιάξω, αλλά από ότι φαίνεται πηγαίνει καλά. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσω να κολυμπάω περισσότερα 200άρια αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να βελτιώσω και τα 400μ μεικτής».