Σοβαρές αποκαλύψεις αναμένεται να οδηγήσουν σε απρόσμενες εξελίξεις τον ΣΕΓΑΣ, καθώς έχουμε νέα σειρά παρατυπιών σε 5 από τις 17 ΕΑΣ που λειτουργούν υπό την σκέπη του ΣΕΓΑΣ, οι οποίες βάση του καταστατικού της ομοσπονδίας θα έπρεπε να έχουν ήδη καταργηθεί.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ομοσπονδίας δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να υπάρχουν ως αυτόνομες Ενώσεις κι αυτό είναι ακόμη ένα περιστατικό παρατυπίας που προστίθεται στην λίστα, δείχνοντας με ποιόν τρόπο ασκείται η διοίκηση σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΕΓΑΣ και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 30 παράγραφος 1, μία Ένωση Αθλητικών Σωματείων μπορεί να υφίσταται με την προϋπόθεση πως τουλάχιστον το 50% των σωματείων μελών της ΕΑΣ έχει δικαίωμα ψήφου. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει σε 5 συνολικά από τις 17 ΕΑΣ και πιο συγκεκριμένα σε αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας όπου μόνο 6 από τα 17 σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου, σε αυτήν της Ηπείρου όπου μόνο 7 από τα 18 έχουν δικαίωμα ψήφου, σε αυτήν της Βόρειας Πελοποννήσου όπου τα 14 από τα 29 έχουν δικαίωμα ψήφου, σε αυτήν της Πελοποννήσου όπου μόνο 10 από τα 24 έχουν δικαίωμα ψήφου και σε αυτήν της Αν.Στ.Ελλάδας όπου δικαίωμα ψήφου έχουν τα 10 από τα 21 σωματεία. Τα πράγματα ενδεχομένως να είναι χειρότερα για όλους τους εμπλεκόμενους καθώς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, από τα 217 σωματεία που αναγνώρισε ο ΣΕΓΑΣ πως έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, πάρα πολλά δεν είναι ούτε στο μητρώο ούτε διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση και επομένως υπάρχει σοβαρό θέμα με την υπόστασή τους. Όπως επίσης σοβαρό θέμα που θα πρέπει να οδηγήσει σε ακύρωση των πρόσφατων εκλογών στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας, είναι η μη εφαρμογή του νόμου και του καταστατικού στην εκλογική διαδικασία. Οι συγκεκριμένες αρχαιρεσίες που έγιναν πριν από 18 ημέρες είναι διάτρητες από πολλές απόψεις, καθώς εκλέχθηκαν στο ΔΣ άτομα που εκπροσωπούν σωματεία που είτε έχουν διαγραφεί (Σμπόνιας από ΓΑΣ Κορησό) είτε είναι χωρίς δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι (Κουτσαλιάρης από ΓΣ Γρεβενών), ενώ κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται τη μία εβδομάδα να είναι μέλη και να εκπροσωπούν το σωματείο Α και την άλλη εβδομάδα να είναι μέλη και να εκπροσωπούν το σωματείο Β. Αυτά συμβαίνουν στην αθλητική Ελλάδα εν έτη 2020! Και φυσικά έχουμε και άτομα που είναι πολύ πάνω από το ηλικιακό όριο των 71 ετών (ένας εξ αυτών και ο Θανάσης Ράπτης που είναι και μέλος στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ). Αν όλα αυτά δεν οδηγούν στο συμπέρασμα πως έχουμε αντικαταστατική λειτουργία της ομοσπονδίας τι άλλο μπορεί να είναι; Αν τέτοιες παρατυπίες δεν προκαλέσουν αλυσιδωτές εξελίξεις στην ομοσπονδία τι άλλο πρέπει να συμβεί; Πρόκειται για το 4ο περιστατικό παρατυπίας που βγαίνει στη δημοσιότητα το τελευταίο τριήμερο αποκαλύπτοντας τις πρακτικές αλλά και τις δυνατότητες που έχει να διοικεί η ηγεσία της ομοσπονδίας που υφίσταται επί έξι συνεχόμενες τετραετίες και διεκδικεί και έβδομη.
ΥΓ: Οι καρεκλοκένταυροι παράγοντες που βρίσκονται στην ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού τρεις και τέσσερις δεκαετίες διαπιστώνουμε πως έχουν περιέλθει εκ νέου σε μία απερίγραπτη κατάσταση σύγχυσης και πανικού. Κύριοι, το Sportsfeed είναι ελεύθερο, ανεξάρτητο, δημοκρατικό μέσο ενημέρωσης χωρίς πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα και διαπλοκή. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή των αθλητών, των προπονητών, των σωματείων, των γονέων, της δημοκρατίας. Είναι η δουλειά μας να ερευνούμε, να καταγράφουμε, να ενημερώνουμε, να ελέγχουμε και να σχολιάζουμε ΕΠΩΝΥΜΑ. Εμείς πληρώνουμε τον αθλητισμό, δεν πληρωνόμαστε από τον αθλητισμό, ούτε από το κράτος. Η δουλειά των καθεστωτικών παραγόντων ποιά είναι; Θα απαντήσουν ποτέ στην ελληνική κοινωνία για ποιό λόγο θέλουν να υπάρχουν για έξι, για επτά και για οκτώ θητείες στην ηγεσία της ομοσπονδίας του αθλήματός τους, ακόμη και όταν είναι προφανές πως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο;