Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατάκτησαν οι Γάλλοι διοργανωτές, πριν ακόμα ξεκινήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα.
Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν ότι έχουν πουλήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 8,6 εκατομμύρια εισιτήρια. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών ξεπερνώντας τους Αγώνες του 1996 της Ατλάντα που είχε το ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων με 8,3 εκατομμύρια. Και ακόμα έχουμε 15 μέρες για την έναρξη των Αγώνων. «Έχουμε διαθέσει 8.6 εκατομμύρια εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς και περισσότερα από ένα εκατομμύριο για τους Παραολυμπιακούς» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εσταγκέ και συμπλήρωσε: «Υπολογίζουμε ότι θα διατεθούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς και 3,5 για τους Παραολυμπιακούς. Τα καλά νέα είναι ότι μπαίνοντας στην τελική ευθεία θα διαθέσουμε ένα μεγάλο αριθμό εισιτηρίων για πολλά αθλήματα».
Ο στίβος, το μπάσκετ, το τένις και η γυμναστική είναι τα τρία αθλήματα με τα πιο ακριβά εισιτήρια και αυτά που έχουν εξαφανιστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Θυμίζουμε ότι λόγω του covid οι Αγώνες στο Τόκιο έγιναν χωρίς θεατές, ενώ στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν μόλις 1000 διαπιστευμένοι.