Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΠΑΡΙΣΙ 2024: Με σπουδαία ονόματα στην αντοχή και την ημιαντοχή οι Αιθίοπες

Published

on

Η ομοσπονδία στίβου της Αιθιοπίας ανακοίνωσε την ομάδα που θα την εκπροσωπήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και θα αποτελείται από 34 αθλητές και αθλήτριες και όλοι τους είναι σε αγωνίσματα της αντοχής και της ημιαντοχής.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Η Αιθιοπία δεν σπάει την παράδοση και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού έχει μερικούς από τους κορυφαίους δρομείς του κόσμου. Ο αριθμός των ανδρών που θα τρέξουν στο Σταντ ντε Φρανς αλλά και στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας φτάνει τους 16. Από αυτούς ξεχωρίζει ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο οποίος θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η τελευταία φορά ήταν πριν από 12 χρόνια στην διοργάνωση του Λονδίνου. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν των 3.000μ στιπλ, Λαμεσά Γκιρμά, θα είναι επίσης στην αποστολή για το Παρίσι, ενώ ο Σέλεμον Μπαρέγκα θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο 10άρι.
Στα αγωνίσματα των γυναικών θα συμμετάσχουν 19 αθλήτριες. Η Γκούνταφ Τσεγκάι θα έχει γεμάτο πρόγραμμα, αφού δηλώθηκε σε τρεις αποστάσεις και αυτές είναι τα 1.500μ, τα 5.000μ και τα 10.000μ. Το επιχείρημα αυτό είχε κάνει και η Σιφάν Χασάν (Ολλανδία) στο Τόκιο, εκεί όπου είχε κερδίσει δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο θα διεκδικήσει η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 2:11:53, Τιγκστ Ασέφα. Εκτός αποστολής έμεινε η δευτεραθλήτρια κόσμου στα 10.000μ, Λετεσενμπέτ Γκιντέι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr