Στα προκριματικά του μεικτού ομαδικού στο σκιτ θα συμμετάσχουν συνολικά 15 ομάδες και ανάμεσά τους θα είναι το ελληνικό δίδυμο των Εμμανουέλα Κατζουράκη και Μάκη Μίτα. Οι Έλληνες δεν θέλουν απλά να μπουν στον τελικό αλλά να διεκδικήσουν και ένα από τα μετάλλια.
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]
Αύριο θα μάθουμε ποιοι θα είναι οι πρώτοι αθλητές που θα στεφθούν χρυσοί Ολυμπιονίκες στο μεικτό ομαδικό του σκιτ. Στο πιο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο έγινε πέρσι στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) νικητές είχαν στεφθεί οι Αμερικανοί Βίνσεντ Χάνκοκ και Όστιν Σμιθ και αποτελούν ένα πολύ δυνατό ζευγάρι που διεκδικεί το χρυσό. Στο Παρίσι ο Χάνκοκ κέρδισε το χρυσό στο ατομικό του σκιτ ανδρών και η Σμιθ το χάλκινο στο σκιτ των γυναικών. Παρόντες στα προκριματικά θα είναι και οι τέταρτοι του παγκοσμίου, Ντανιέλα Μπόρντα και Νίκολας Πατσέκο (Περού). Οι ΗΠΑ θα έχουν και δεύτερη ομάδα η οποία θα αποτελείται από το αργυρό Ολυμπιονίκη του 2024, Κόνερ Πρινς, και την Ντάνια Βίτζι.
Πρώτος στόχος για την Εμμανουέλα Κατζουράκη και τον Μάκη Μίτα είναι να μπουν στην τετράδα του προκριματικού. Αν τα καταφέρουν τότε θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, που είναι προγραμματισμένος την ίδια μέρα, και θα παλέψουν για το μετάλλιο. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, καθώς να θυμίσουμε ότι ο Μίτας είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 στο ατομικό και στο Παρίσι ήταν 11ος. Από την άλλη, η Κατζουράκη ήταν τρίτη στο Μπακού πέρσι και 5η Ολυμπιονίκης στην Πόλη του Φωτός.