Δεύτερος φετινός αγώνας και δεύτερο ατομικό ρεκόρ για την Κατερίνα Στεφανίδη, που «πέταξε» στα 4.60μ. στο μίτινγκ επί κοντώ του Ρίνο.
του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με κεκτημένη… ταχύτητα πια από την περσινή χρονιά, που έφθασε στα 4.71μ. στον ανοιχτό, «κυνηγάει» να φθάσει σε ανάλογα επίπεδα και στον κλειστό. Δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και φαίνεται ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 4.60 μέτρα και κοντά στο ατομικό της ρεκόρ.
Ν’ αναφέρουμε ότι με το άλμα στα 4.60μ. παραμένει δεύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ κατέχει η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4.72μ.
Σε ό,τι αφορά το μίτινγκ Pole Vault Summit, η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρσι στη Ζυρίχη πήρε την πρώτη θέση. Μετά τα 4.60μ. δοκίμασε στα 4.66μ., αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Οι Αμερικανίδες Μπέκι Χόλιντεϊ, Μέρι Σάξερ και Μελίσα Γκέρτζεν την ακολούθησαν με 4.50 μέτρα.
Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ, που ζει μόνιμα στο Φοίνιξ, δείχνει πως είναι σε… τροχιά για διάκριση και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στην Πράγα. Ο επόμενος αγώνα της κορυφαίας μας επικοντίστριας είναι την ερχόμενη εβδομάδα στο Φλάναγκαν. Τέλος, να προσθέσουμε ότι με τα 4.60μ. έχει την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και τρίτη στην Ευρώπη, πίσω από τη Γαλλίδα Μαριάν Φλακ με 4.71μ. και τη Ρωσίδα Αντζέλικα Ζοτυκ- Κράσνοβα με 4.66μ. και την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις. Η τελευταία πρόσφατα σε κολεγιακούς αγώνες πέρασε τα 4.61μ. και πέτυχε κολεγιακό ρεκόρ.