Ο Αντρέι Σπίνου είναι το νέο μεταγραφικό απόκτηση της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, όπως ανακοίνωσαν και επίσημα οι ερυθρόλευκοι.
του Δημήτρη Τυχάλα
tihalas@sportsfeed.gr
Ο Ρουμάνος κεντρικός έχει ύψος 2.10μ. και την τελευταία τετραετία αγωνιζόταν στην Τόμις Κοστάντζα, ενώ θα περάσει για δεύτερη φορά τα σύνορα της πατρίδας του καθώς την σεζόν 2009-2010 είχε αγωνιστεί στην Γερμανική Φριντριχσχάφεν.
Ο Σπίνου είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα αλλά δεν ήταν στον αποστολή για τους αγώνες κόντρα στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Λιγκ καθώς εκείνο το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματίσει τον γάμο του έχοντας μάλιστα κουμπάρο τον συμπαίκτη του στην εθνική Αντρέι Λάτζα. Αμφότεροι πάντως αγωνίστηκαν βασικοί στα δύο ματς της περασμένης εβδομάδας με την Λευκορωσία, όπου οι Ρουμάνοι πέτυχαν δύο νίκες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 28άχρονος Σπίνου έχει γεννηθεί στο Κισινάου της Μολδαβίας, αλλά από μικρή ηλικία μετακόμισε οικογενειακώς στο Κλουζ της Ρουμανίας όπου έκανε και τα πρώτα του βολεϊκά βήματα.