Το μεσημέρι προς απόγευμα της Δευτέρας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινά άλλη μια προσπάθεια για την κατάκτηση ενός γκραν σλαμ.
Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη θα αντιμετωπίσει αύριο περίπου στις 16:15 τον Φράνσις Τιεφό και η αναμέτρηση αυτή έχει μια ιδιαιτερότητα. Ο Τσιτσιπάς που είναι και το Νο3 του ταμπλό, έχει να αγωνιστεί σε επιφάνεια με χλοοτάπητα από το 2019 που συμμετείχε στο Γουίμλεντον. «Δεν έχω αγωνιστεί στο γρασίδι και έχω κάνει μερικές προπονήσεις. Θα χρειαστώ μερικούς αγώνες μέχρι να βρω την αυτοπεποίθηση μου» τόνισε ο Τσιτσιπάς που η καλύτερή του πορεία στο Λονδίνο ήταν το 2018 όταν έφτασε στον 4ο γύρο και αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ. Το 2018 αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Τόμας Φαμπιάνο. Συνολικά το ρεκόρ του Τσιτσιπά στο κυρίως ταμπλό είναι 3-3 και φέτος θα ξεκινήσει έχοντας ήδη 39 νίκες φέτος στο ενεργητικό για το 2021.
Ο Τσιτσιπάς έφτασε νωρίς στο Λονδίνο, όμως προτίμησε να μείνει στην εξοχή και να κάνει αποθεραπεία από τον καταπόνηση του Ρολάν Γκαρός και στην ουσία ξεκίνησε την προετοιμασία για το Γουίμπλεντον πριν από οκτώ μέρες.