Μετά το χειμερινό κύπελλο ρίψεων στο Ηράκλειο και το ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων στην Λευκωσία, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κάνει ένα διάλειμμα από τους αγώνες για να εστιάσει στις προπονήσεις και να φορτσάρει ξανά τον Μάιο.
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]
Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης σε λίγες μέρες θα βρεθεί στη Κύπρο για να πραγματοποιήσει μέρος της προετοιμασίας του για την σεζόν του 2025. Έχει κάνει δύο αγώνες φέτος και η μεγαλύτερη βολή του μετρήθηκε στα 76.08μ. Βρίσκεται εντός πρόκρισης μέσω ranking για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο, όμως μέχρι τότε επιθυμία του είναι να βελτιώσει την τεχνική του και να ρίξει την σφύρα του ακόμα πιο μακριά (έχει 78.20μ). Στο κυνήγι του ατομικού ρεκόρ, ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη θα ξεκινήσει και πάλι τις εμφανίσεις του μετά την προετοιμασία του από τους διασυλλογικούς αγώνες και ύστερα θα ταξιδέψει στην Κροατία για να αγωνιστεί στις 23 Μαΐου.
Το παγκόσμιο του Τόκιο είναι το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς και ο Φραντζεσκάκης δεν θέλει να συμμετάσχει απλά ούτε θα μείνει ευχαριστημένος με την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας. Θέλει να κάνει την υπέρβαση όπως δηλώνει στο Sportsfeed και να συνεχίσει να ξεπερνά τον εαυτό του: «Θέλω μία σοβαρή θέση που σημαίνει από εξάδα και πάνω. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να χτίζω στα επόμενα χρόνια την τεχνική μου μέχρι να είναι άρτια. Αυτό σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορώ να φτάσω θα μου επιτρέψει να διεκδικήσω αυτά που θέλω. Έως τότε δοκιμάζουμε πράγματα, κάνουμε δοκιμές στο τι ταιριάζει σε εμένα, κρατάμε τα καλά και κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι».