Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Πρόκριση για Πουατιέ, ύμνοι για Κοκκινάκη, θρίαμβος για Κομητούδη

Published

on

Οι «ελληνικές» επιτυχίες επί γαλλικού εδάφους συνεχίζονται με την Πουατιέ του Μενέλαου Κοκκινάκη να συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο κσθώς προκρίθηκε στους «8» του kυπέλλου αφήνοντας εκτός την Τουρ, ενώ ακόμη μεγαλύτερο θρίαμβο πέτυχε η Λοζέρ (ομάδα Β’ Εθνικής) του Δημήτρη Κομητούδη που απέκλεισε τη Νις!

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Πουατιέ επί της Τουρ, καθώς είχε επικράτησε με 3-1 και στο πρωτάθλημα, με το σενάριο του αγώνα να είναι παραπλήσιο, με τη διαφορά ότι η Τουρ πήρε το πρώτο σετ χθες, έχασε τρία σετ μπολ στο δεύτερο και μετά κατέρρευσε. Πρώτος σκόρερ της Πουατιέ ήταν ο Χατσνταντί, κορυφαίος ήταν ο Ζελέρ, αλλά καθοριστικός ήταν ο Μενέλαος Κοκκινάκης καθώς όπως αναφέρουν πλέον και τα γαλλικά ΜΜΕ: «Η Πουατιέ ήταν χειρότερη σε μπλοκ και σερβίς, αλλά κέρδισε γιατί έπαιξε φοβερή άμυνα κι αυτό οφείλεται στον Μενέλαο Κοκκινάκη. Ο Έλληνας άσος μπορεί να μην είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου κι ο πιο εντυπωσιακός, είναι όμως ο πλέον απαραίτητος στην ομάδα της Πουατιέ». Κι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο παράσημο στη γαλλική καριέρα του «Κόκκι».
Ωστόσο το αποτέλεσμα που συζητείται περισσσότερο από κάθε άλλο χθες, είναι η εκπληκτική νίκη της Λοζέρ, ομάδα της Β’ Εθνικής (Elite λέγεται η ερασιτεχνική κατηγορία) στην οποία αγωνίζεται ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες Δημήτρης Κομητούδης (πήγε φέτος το καλοκαίρι) που νίκησε με 3-1 την Νις (ομάδα της Α1), επιβεβαιώνοντας ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων κι αποδεικνύοντας γιατί σ’ αυτό πρέπει να παίζουν όλοι (κι όχι μόνο οι σύλλογοι των μεγάλων κατηγοριών).

Στη φωτό διακρίνονται οι παίκτες της Λοζέρ λίγο μετά τον ανέλπιστο θρίαμβο τους να πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς τους.


Νίκη πρόκριση και για την Ναντ του Ραφάηλ Κουμεντάκη που πέρασε εύκολα από την έδρα της Ναρμπόν (Α2) όπως και για την Σομόν που νίκησε στις Κάννες (επίσης Α2).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Πουατιέ-Τουρ 3-1 (22-25, 32-30, 25-21, 25-18)
Παρί-Αζαξιό 3-0 (25-17, 25-22, 25-22)
Τουρκουά-Μονπελιέ 3-1 (20-25, 25-22, 26-24, 25-20)
Σεν Ναζέρ-Λιόν 0-3 (21-25, 16-25, 24-26)
Κάννες-Σομόν 0-3 (18-25, 20-25, 19-25)
Ναρμπόν-Ναντ 0-3 (20-25, 20-25, 21-25)
Λοζέρ-Νις 3-1 (25-21, 22-25, 26-24, 25-17)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr