Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γκίκα

Published

on

Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, μια ακόμη ευρωπαϊκή διάκριση για την Ερμιόνη Γκίκα. Η ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου επιβεβαίωσε την κλάση της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεότητας ILCA6 που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Η Γκίκα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με απίθανες επιδόσεις και στις 12 ιστιοδρομίες (1, 1, 2, 1, 2, 1, 12, 6, 1, 6, 3, 2) που διεξήχθησαν. Η 17χρονη ιστιοπλόος τερμάτισε πέντε φορές πρώτη, τρεις φορές δεύτερη, δύο φορές τρίτη και έκτη, ενώ «πέταξε» από την τελική της βαθμολογία το χειρότερό της πλασάρισμα  που ήταν η 12η θέση. Με σύνολο λοιπόν 26 βαθμών ποινής με συμμετοχή 102 αθλητριών από 29 χώρες, η Γκίκα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης αφήνοντας πίσω της στην δεύτερη θέση (36 βαθμοί ποινής) την Σιένα Ράιτ από την Ιρλανδία και στην τρίτη την Ουκρανή Αρίνα Σαποβάλοβα (46 βαθμοί ποινής). Για την Γκίκα το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στην Βιλαμούρα είναι το 11ο στην καριέρα της από το 2022 σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Μάλιστα στην Βιλαμούρα ξεκίνησε η παραγωγή μεταλλίων της το 2022 όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA4. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr