Την πρεμιέρα τους στον ανοιχτό στίβο θα πραγματοποιήσουν αύριο, Σάββατο 10 Μαΐου, οι Γιάννης Ρίζος και Αριάδνη Αδαμοπούλου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο διεθνές μίτινγκ επί κοντώ της Ρόδου.
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]
Η τελευταία εμφάνιση της Αδαμοπούλου ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που φιλοξενήθηκε στο Άπελντορν της Ολλανδίας τον περασμένο Μάρτιο και μετά την προετοιμασία της στην Κύπρο, η 24χρονη είναι έτοιμη να επιστρέψει στην δράση. Το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό είναι 4.50μ και θέλει να καλές εμφανίσεις και ψηλά άλματα για να παραμείνει εντός ranking για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο. Στη Ρόδο, μία εκ των αντιπάλων της θα είναι η συναθλήτριά της, Αναστασία Μπουμπουλίδη, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 που θα κάνει επίσης τον πρώτο της αγώνα στον ανοιχτό. Μαζί τους θα αγωνιστεί και η 16χρονη Αριάδνη Μήρτσιου, η οποία πριν λίγες μέρες πέρασε το 4.12μ (έχει 4.20μ) στους σχολικούς αγώνες.
Όπως η Αδαμοπούλου, έτσι και ο Ρίζος έκανε τον τελευταίο του αγώνα στον κλειστό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην Ρόδο θα μπει στον ανοιχτό. Ο αθλητής του Νίκου Βαρσάμη πήδηξε 5.55μ στον κλειστό και φιλοδοξεί να βελτιώσει το 5.62μ που έχει στον ανοιχτό. Στον αγώνα θα έχει ανταγωνισμό με την παρουσία των Αμερικανών Κάρσον Γουότερς και Κόμπι Μπάμπιν, που έχουν 5.72μ και 5.66μ αντίστοιχα. Ο Ρίζος βρίσκεται εντός πρόκρισης για το παγκόσμιο αλλά θα χρειαστεί μεγάλα άλματα για να παλέψει για την πρόκριση.