Η Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία, Νο1) και τη Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ, Νο2) είναι οι δύο τενίστριες που θα διεκδικήσουν στον τελικό το φετινό Ρολάν Γκαρός.
Η Σαμπαλένκα αντιμετώπισε στον πρώτο ημιτελικό την Ίγκα Σβιόντεκ και επικράτησε 2-1 (7-6, 5-6, 6-0) μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά παίζοντας εκπληκτικό τένις στο τρίτο σετ.
Αυτός θα είναι ο 3ος σερί τελικός σε γκραν σλαμ για την Σαμπαλένκα μετά το αμερικάνικο (2024) και το αυστριαλό όπεν (2025) και ο 6ος συνολικά στην καριέρα της με την ίδια να κυνηγά το τέταρτο γκραν σλαμ της καριέρας της. Από την άλλη η Σβιόντεκ έχασε στο Ρολάν Γκαρός μετά από 26 παιχνίδια (1.457 ημέρες), με την τελευταία της ήττα να είναι στις 9 Ιουνίου του 2021, στα προημιτελικά, από τη Μαρία Σάκκαρη.
Στο δεύτερο ημιτελικό, η Κόκο Γκοφ έβαλε τέλος στην ονειρική πορεία της Λόις Μπουασάν (Νο361). Χρειάστηκε μόλις 69 λεπτά για να επικρατήσει της μεγάλης έκπληξης του φετινού Ρολάν Γκαρός με 2-0 (6-1, 6-2).
Αυτός είναι ο 3ος κατά σειρά τελικός της Γκοφ, μετά τη Μαδρίτη και τη Ρώμη, όπου ηττήθηκε και στις δύο περιπτώσεις από Αρίνα Σαμπαλένκα και Τζάσμιν Παολίνι αντίστοιχα.