Άνω κάτω έγιναν τα 3.000μ στιπλ των γυναικών με την Αλίς Φινό να κρατά τελικά το χρυσό που κέρδισε με τους Γάλλους να πανηγυρίζουν λίγη ώρα αργότερα και τα 800μ των ανδρών.
Η Αλίς Φινό κέρδισε στα 3.000μ στιπλ με 9:16.22, ωστόσο ακυρώθηκε για θεωρήθηκε ότι πάτησε εκτός στίβου (εσωτερικά). Για λίγο πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν Γκέσα Κράζουε (Γερμανία) που ακολούθησε σε 9:18.06 και η Βρετανίδα Ελίζαμπεθ Μπερντ (Βρετανία) ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 9:22.36 και τη Ρουμάνα Στέλα Ρούτο να… αγγίζει το βάθρο με 9:22.36. Ωστόσο οι Γάλλοι έκαναν ένσταση, την κέρδισαν και η Αλίς Φινό ξαναπήρε το χρυσό μετάλλιο.
Στα 800μ των ανδρών, ο Γκαμπριέλ Τουάλ (Γαλλία) έτρεξε πολύ έξυπνα, βρήκε μπροστά στα 600μ και από εκείνο το σημείο και μετά δεν τον πρόλαβε κανείς. Τερμάτισε σε 1:44.87 και είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης στα 800μ των ανδρών. Ο Ισπανός Μοχάμεντ Ατάουι έμεινε δεύτερος με 1:45.20 και ο Καταλίν Τεκετσεάνου με τρομερό φίνις χάρισε την Ιταλία το χάλκινο μετάλλιο με 1:45.40.