Την αντίθεση τους με τον ΣΕΓΑΣ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία του στίβου, εξέφρασαν ΣΑΚΑ και ΑΣΚ Ντερή.
Πιο συγκεκριμένα, διαφωνούν με την πρόταση του ΣΕΓΑΣ στην αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού των αθλούμενων από 60 σε 100. Πρόκειται για μια πρόταση του ΣΕΓΑΣ που κατατέθηκε πριν η ΓΓΑ βγάλει απόφαση να μπορούν να προπονούνται μόνο τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας που σαν αριθμός είναι ακόμα μικρότερος καθώς ο συνολικός αριθμός των μελών της προ-Ολυμπιακής ομάδας από όλα τα αθλήματα δεν ξεπερνά τους 150.
Μάλιστα ο Σύλλογος Απόφοιτων Κολλεγίου Αθηνών φρόντισε να βγάλει και ανακοίνωση εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του:
«Είναι απορίας άξιο μετά και τα κρούσματα στο ΟΑΚΑ, αν η ομοσπονδία θα συνεχίσει για πολύ ακόμα να προτρέπει τα Σωματεία να προπονούν (ιδίως στα αστικά κέντρα) κανονικά τους αθλητές τους και μάλιστα να αυξηθεί το όριο των αθλουμένων στα ανοικτά στάδια από 60 σε 100.
Εμμένετε στην από 11-03-2020 ανακοίνωσή σας;
Σε κάθε περίπτωση το αθλητικό σωματείο του ΣΑΚΑ, ένα από τα πολλά και παλαιότερα της Αττικής, με υπευθυνότητα έλαβε την πολύ δύσκολη απόφαση την 11.03.2020 περί αναστολής λειτουργίας όλων των ομάδων του (που είναι αποκλειστικά υποδομών Κ20), στίβου, βόλεϊ, κολύμβησης. Καλούμε τις διοικήσεις των λοιπών σωματείων να επαναξετάσουν σοβαρά το πλαίσιο λειτουργίας αν μη τι άλλο των Κ20 τμημάτων τους, μέχρι την ύφεση της επιδημίας στην Ελλάδα και δη στα αστικά κέντρα.
Δεν είναι ζήτημα πανικού, αλλά σύνεσης και υπευθυνότητας» αναφέρει η ανακοίνωση που ταυτίζεται με όλα όσα προτρέπουν οι ειδικοί αλλά και το συμφέρον της δημόσιας υγείας.
Βέβαια, οι αρμόδιοι φρόντισαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, αγνοώντας την προτροπή του ΣΕΓΑΣ.