Οι υποχρεώσεις των ομάδων στις εγχώριες διοργανώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Βουλιαγμένη και ήρθε η ώρα της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης (11-14 Ιουλίου).
Ο προπονητής της Εθνικής Χάρης Παυλίδης κάλεσε 22 αθλήτριες στην προετοιμασία και αυτές είναι οι Μαρία Πάτρα, Ιωάννα Σταματοπούλου (Άλιμος ΝΑΣ), Αριάδνη Παντελία Καραμπέτσου, Αλεξία Ευγενία Τζούρκα (Εθνικός Πειραιά), Μαργαρίτα Μπιτσάκου (Πανιώνιος), Ευφροσύνη Κατσιμπρή (Ντουναϊσβάρος), Ελευθερία Πλευρίτου (Φερεντσβάρος), Φοίβη Αγγελίδη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Μαρίνα Κοτσιώνη, Νεφέλη Άννα Κρασσά, Ελένη Ξενάκη, Ελευθερία Φουντωτού (ΝΟ Βουλιαγμένης), Διονυσία Κουρέτα, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Σοφία Τορνάρου και Φωτεινή Τριχά (Ολυμπιακός).
Το πρώτο ραντεβού είναι την Πέμπτη (5/6) στις 09:30, στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, χωρίς, όμως, τις αθλήτριες του ΝΟ Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού, που θα ενταχθούν στην προετοιμασία την Κυριακή (8/6) στις 09:30, στο Παπαστράτειο.