Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζει το όνειρο του στο όπεν της Αυστραλίας και μαζί του όλη η Ελλάδα που ξενύχτησε για να παρακολουθήσει μια επική πρόκριση στην τετράδα του πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς.
του Παναγιώτη Βότση
[email protected]
Ο 20χρονος Έλληνας δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του μετά από την πολύ μεγάλη νίκη με 3-1 επί του εξαιρετικού Μπατίστα Αγκούτ. «Νομίζω ότι ζω σε ένα όνειρο. Ζω όλα αυτά για τα οποία έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Όταν με ρώτησαν για το στόχο μου στο όπεν της Αυστραλίας, είπα ότι είναι ο ημιτελικο και τότε σκέφτηκα ότι ήμουν τρελός, αλλά είναι αλήθεια και μόλις συνέβη» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι σύμφωνα με την απόδοση μου, πήρα τη νίκη δικαιωματικά».
Σχετικά με τα… μεθεόρτια της πολύ μεγάλης νίκης επί του Ρότζερ Φέντερερ: «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να παραμείνω συγκεντρωμένος στον αγώνα μου και τα κατάφερα αποδεικνύοντας πως ότι συνέβει δεν έγινε τυχαία».
Ο 20χρονος Έλληνας αναφέρθηκε και στην οικογένεια του και πόσο σημαντικό είναι να έχει την οικογένεια του μαζί του.
Όσον αφορά την ενδεχόμενη κόντρα του με τον Ράφα Ναδάλ, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό πως τον έχει ήδη αντιμετωπίσει ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να κερδίσει ο Τιεφό.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όταν κάποιος από το κοινό του ζήτησε… τρίποντο, ο ετοιμόλογος Τσιτσιπάς απάντησε πως θα χρειαστεί τη βοήθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο.