Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σούπερ Μάκιντος εναντίον της Λεντέκι

Published

on

Η 17χρονη Καναδέζα ετοιμάζεται να επιστρέψει δυνατότερη το 2024 με το Παρίσι να είναι ο μεγάλος της στόχος. Στον τελικό των 400μ ελεύθερο θα έχει τρομερά ονόματα να αντιμετωπίσει και ένα από αυτά πρόκειται να είναι η Κέιτι Λεντέκι. Στην πρώτη τους μοναμαχία για φέτος η Μάκιντος ήταν η μεγάλη νικήτρια.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
grigoriadou@sportsfeed.gr

400μ ελεύθερο γυναικών
Η Σάμερ Μάκιντος (Καναδάς) στον πρώτο της αγώνα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα παρουσιάστηκε αποφασισμένη θα επανορθώσει κατά κάποιο τρόπο για την παρουσία της στο αγώνισμα. Είχε πάει ως από τα μεγάλα φαβορί αλλά τελικά έμεινε τέταρτη και έχασε το παγκόσμιο ρεκόρ από την Αριάρν Τίτμους (Αυστραλία). Πλέον έμαθε από αυτή την διοργάνωση και έχει εστιάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Στον τελικό του αμερικανικού όπεν είχε να κοντραριστεί με την Κέιτι Λεντέκι (ΗΠΑ). Στην πρώτη μονομαχία τους για τη νέα σεζόν η Μάκιντος όχι απλά νίκησε αλλά θριάμβευσε, καθώς ακούμπησε τον τοίχο του τερματισμού σε 3:59.42 και η Αμερικανίδα ακολούθησε σε 4:02.38. Μάλιστα με την επίδοσή της η Μάκιντος κατέρριψε το ρεκόρ διοργάνωσης της Λεντέκι που κρατούσε από πέρσι με 3:59.71. Η Σιβόν Χόγκι (Χονγκ Κονγκ) ήταν τρίτη με 4:06.32.

200μ μεικτή γυναικών
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023, Κέιτ Ντάγκλας (ΗΠΑ), συνεχίζει να είναι αήττητη. Στον τελικό ήρθε αντιμέτωπη με την δευτεραθλήτρια κόσμου του 2023 και συμπατριώτισσά της, Αλεξ Γουόλς, αλλά οι θέσεις τους ήταν ίδιες με αυτές της Φουκουόκα. Η Ντάγκλας αναδείχθηκε νικήτρια με 2:08.46, η Γουόλς τερμάτισε δεύτερη με 2:08.96 και στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε η Τόρι Χασκ (ΗΠΑ) 2:09.10.

200μ μεικτή ανδρών
Ο Β’ τελικός κατέληξε να είναι ταχύτερος από τον Α’. Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Τσέις Κάλιζ (ΗΠΑ) με το 1:57.43, ο οποίος επικράτησε επί του Χούμπερτ Κος που προπονείται μαζί με τον Λεόν Μαρσάν (Γαλλία) και τον Μπομπ Μπόουμαν. Ο Ούγγρος σημείωσε 1:57.88. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Τρέντον Τζούλιαν (ΗΠΑ) με 1:58.46. Στον Β’ τελικό ο Σέιν Κάσας (ΗΠΑ) ήταν πρώτος με 1:56.06 και κατέρριψε το ρεκόρ διοργάνωσης του Κάλιζ, το οποίο ήταν 1:56.52.

50μ ελεύθερο γυναικών
Στον τελικό της μίας ή καμίας ανάσας η Κέιτ Ντάγκλας είχε και πάλι τον πρώτο λόγο. Η Αμερικανίδα σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων με 24.38 και κατέρριψε το προηγούμενο που άνηκε στην Σιμόν Μάνουελ με 24.43 από 2019. Στην δεύτερη θέση υπήρξε ταυτόχρονη άφιξη με τις Τόρι Χασκ και Άμπι Γουάιτσιλ (ΗΠΑ) να καταγράφουν 24.41. Η Μάνουελ αν και κατέβηκε για πρώτη φορά από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο τα 25 δευτερόλεπτα έμεινε έβδομη με 24.82.

50μ ελεύθερο ανδρών
Συνολικά τέσσερις κολυμβητές κατέβηκαν τα 22 δευτερόλεπτα στον Α’ τελικό. Ο Μάικλ Άντριου (ΗΠΑ) ετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και ήταν νικητής σήμερα τα ξημερώματα με 21.80. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Καναδός, Τζος Λιέντο, με 21.90 και στην τρίτη ο Μικέλ Σρόιντερς (Αρούμπα) με 21.93. Ο Σάντο Κοντορέλι (Ιταλία) έμεινε εκτός βάθρου με 21.99. Με επίδοση 21.99 ο Κέιλεμπ Ντρέσελ ήταν νικητής στον Β’ τελικό και για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 κατέβηκε τα 22 δευτερόλεπτα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr