Η Μαρία Σάκκαρη φαίνεται πως έχει ωφεληθεί από την παρουσία του Μαρκ Φιλιππούση στην ομάδα της και σήμερα έπαιξε ίσως την καλύτερο αγώνας της στη σεζόν για να προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά των 500 βαθμών του Βερολίνου.
Η Ελληνίδα τενίστρια δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Αλιαξάντρα Σάσνοβιτς την οποία νίκησε 2-0 (6-2, 6-1) παίζοντας επιθετικά έχοντας 4/4 σωσμένα μπρέικ όπως και 4/4 κερδισμένα που έκαναν τη διαφορά στην αναμέτρηση των 65 λεπτών.
Στα προημιτελικά η Σάκκαρη θα παίξει κόντρα στη Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Νο53) από την οποία έχασε στη μοναδική αναμέτρηση που βρέθηκαν αντίπαλες, φέτος στο τουρνουά της Ρώμης (7-5, 6-3).
Σε περίπτωση νίκης, η Σάκκαρη θα κληθεί να παίξει με τη νικήτρια του προημιτελικού ανάμεσα σεν Ελίνα Αβανεσιάν (Νο81) και Ντόνα Βέκιτς (Νο23).