Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Στεγνός» ο Λόχτι στους Ολυμπιακούς

Published

on

Χωρίς να έχει βάλει καθόλου αλκοόλ στο στόμα του θα κολυμπήσει ο Ράιαν Λόχτι στο Ρίο καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το πρόγραμμα αποχής από οινοπνευματώδη ποτά.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Αν και έχει πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο ο 31χρονος Ολυμπιονίκης δεν είχε σκεφτεί ποτέ να απέχει από αλκοόλ στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη απόφασή του έχει να κάνει με τη στροφή που έχει πραγματοποιήσει ο Λόχτι προς την υγιεινή ζωή. «Αν βρεθώ σε ένα καλό εστιατόριο, φυσικά θα θελήσω να πιω μία μπύρα αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να απέχω. Είχαμε αυτή τη ‘στεγνή’ περίοδο στα κολεγιακά χρόνια αλλά δεν την τηρούσα. Όμως τώρα θέλω να το κάνω. Γιατί να μην το δοκιμάσω;» είπε ο πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: «Παλιά δεν με ενδιέφερε και πολύ το σώμα μου όταν ήμουν εκτός πισίνας. Αλλά σήμερα προσπαθώ να τρώω υγιεινά, να παίρνω τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών και θερμίδων». Το 2008 στο Πεκίνο ο Λόχτι έπαθε μόλυνση από νερό βρύσης με αποτέλεσμα να τρώει κάθε ημέρα από τα McDonalds επειδή δεν εμπιστευόταν το κινέζικο φαγητό. Ο Λόχτι θα κολυμπήσει στα 4×200μ. ελεύθερο και στα 200μ. μεικτή ατομική στο Ρίο. Στη συνέχεια θα παραμείνει για ξεκούραση στην πόλη πριν ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr