Για 2η φορά σε τρία χρόνια θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η τελική φάση του ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ.
Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Μαΐου 2016 ήταν ομόφωνη, παρότι η ψηφοφορία έγινε στην Πολωνία, η οποία είχε θέσει επίσης υποψηφιότητα για την πόλη του Γκντανσκ, ενώ η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της υποψηφιότητας της Βαρκελόνης.
Θα είναι η 4η φορά μέσα στην δεκαετία που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την μεγάλη αυτή διοργάνωση μετά την Κατερίνη το 2006, την Κέρκυρα το 2009 και τη Θεσσαλονίκη το 2014.
Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι επιτυχίες του ελληνικού μπιτς χάντμπολ, που έχει τρία μετάλλια σε τελική φάση Masters. Χρυσό η Αβαν Γκαρντ (γυναίκες) το 2009, ασημένιο ο Παναιτωλικός (άνδρες) το 2011, και χάλκινο η Ακρόπολη (άνδρες) το 2014, ενώ πρόσφατα τον Σεπτέμβριο η Εθνική γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα και η ανδρική ομάδα την 4η θέση.
Στο EBT θα συμμετάσχουν 20 ομάδες (10 ανδρών + 10 γυναικών) και εφόσον διοργανωθεί στην Ελλάδα, δύο ομάδες (1 ανδρική και 1 γυναικεία) θα είναι ελληνικές.
Παράλληλα, θα διεξαχθεί από την EHF σεμινάριο προπονητών, καθώς και σχολή διεθνοποίησης διαιτητών/παρατηρητών μπιτς χάντμπολ.