Connect with us

TOP

Στην τελική ευθεία το ευρωπαϊκό ενόργανης

Published

on

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς για την ενόργανη γυμναστική, είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί στο Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας. Εκεί η ελληνική αποστολή έχει βλέψεις να συνεχίσει τη συγκομιδή των μεταλλίων κρατώντας το άθλημα της γυμναστικής ψηλά στον ελληνικό αθλητισμο. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα από τα τρία αθλήματα στην Ελλάδα, με τις μεγαλύτερες διακρίσεις.

Την πρόοδο των εργασιών στο ΚλουζΝαπόκα επιθεώρησαν οι αξιωματούχοι της UEG, οι οποίοι βρέθηκαν στη ρουμανική πόλη από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους ήταν ο Νίκος Προβιάς, με την ιδιότητα του μέλους της τεχνικής επιτροπής ενόργανης ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.
Ως είθισται κάθε Ιανουάριο, οι αρμόδιες τεχνικές επιτροπές της UEG πραγματοποίησαν την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς στην πόλη που θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για να ελέγξουν τον βαθμό ετοιμότητας των οικοδεσποτών και να πάρουν αρκετές σημαντικές αποφάσεις. «Επισκεφθήκαμε το κλειστό γυμναστήριο, τους χώρους των προπονητηρίων – προθερμαντηρίων και τα ξενοδοχεία που προορίζονται για τη διαμονή των ξένων αποστολών, για να δούμε αν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει η UEG. Διαπιστώσαμε ότι οι διοργανωτές είναι λίγο πίσω σε ορισμένα σημεία, αλλά σε κάποια άλλα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας», τόνισε ο Νίκος Προβιάς, στον οποίο ανατέθηκε ο ιδιαίτερα τιμητικός ρόλος του υπεύθυνου κριτών της ευρωπαϊκής ζώνης για το 2017.
Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας εξπέρ θα είναι ο αρμόδιος για την επίβλεψη των κριτών ενόργανης ανδρών στις φετινές διοργανώσεις της UEG (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, κλπ.), καθώς και για την εκπαίδευση και ενημέρωση των συναδέλφων του από όλη την Ευρώπη.
Στην συνεδρίαση των επιτροπών στο Κλουζ-Ναπόκα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και οι αλλαγές που θα υπάρξουν στον τομέα της έκδοσης των ηλεκτρονικών αποτελεσμάτων, αφού πλέον την σχετική ευθύνη θα έχει η εταιρεία χρονομέτρησης SmartScoring από το Αζερμπαϊτζάν, ως νέος επίσημος συνεργάτης της UEG, αντικαθιστώντας έπειτα από δεκαετίες την ελβετική Swiss Timing. «Συζητήσαμε με τους υπεύθυνους της SmartScoring, η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα με διαφορετικό τρόπο, για το πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε το άθλημα πιο ελκυστικό και κατανοητό για όλους τους θεατές, μέσα από ορισμένες καινοτομίες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Προβιάς.
Η γενική δοκιμή της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος της SmartScoring θα γίνει στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Μπακού, στα μέσα Μαρτίου.
Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Απριλίου και περιλαμβάνει μόνο ατομικά αγωνίσματα (σύνθετο ατομικό και επιμέρους όργανα), έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 295 αθλητές και αθλήτριες από 37 χώρες.
Ανάμεσά τους θα βρίσκονται έξι Έλληνες και τέσσερις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που θα διεκδικήσουν τη διάκριση, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου Ολυμπιακού κύκλου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr