Connect with us

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Στο Σότσι Αρβανίτη και Καραγκούνη

Published

on

Την προσπάθεια για τη συλλογή βαθμών συνεχίζει η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ των γυναικών, που αναχώρησε σήμερα για το Σότσι.

Την ημέρα του Πάσχα αποφάσισαν να ταξιδέψουν για την πόλη που φιλοξένησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, η Βίκυ Αρβανίτη με την Πένυ Καραγκούνη. Το ελληνικό δίδυμο θα συμμετάσχει στο πολύ δυνατό όπεν που διεξάγεται στη ρωσική πόλη 3 με 8 Μαΐου προκειμένου να δέσει ακόμα περισσότερ σαν ομάδα ενόψει το προ-Ολυμπιακού τουρνουά, αλλά και να συλλέξει πολύτιμους βαθμούς για το παγκόσμιο ranking.
Στο μεταξύ, η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα πως η κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουα θα γίνει στις 9 Ιουλίου, ένα μήνα πριν από την έναρξη του. Η διαδικασία θα γίνει στο περιθώριο του τουρνουά του Γκστάαντ στην Ελβετία.
Να θυμίσουμε ότι για να αγωνιστεί κάποια ομάδα στους Ολυμπιακούς θα πρέπει να έχει συμμετάσχει μίνιμουμ σε 12 προ-Ολυμπιακά τουρνουά από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι τις 12 Ιουνίου 2016. Τα τουρνουά που έχουν αξιολογηθεί ως προ-Ολυμπιακά είναι τα παγκόσμια πρωταθλήματα, το world tour καθώς και οι ηπειρωτικοί τελικοί.
Στο Ρίο έχουν κλείσει θέση οι διοργανωτές με τέσσερις ομάδας (2 ανδρικές και 2 γυναικείες) καθώς πήραν εισιτήρια και από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στην Κοπεγχάγη. Μία θέση στις γυναίκες έχει εξασφαλισει και η Αίγυπτος μέσω του αφρικάνικου κυπέλλου.
Συνολικά από 24 ομάδες (ανδρικές και γυναικές) θα αγωνιστούν στο Ρίο. Από τις θέσεις που έχουν απομείνει, οι 15 τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες θα προκύψουν από την παγκόσμια κατάταξη και από δύο στους νικητές των ηπειρωτικών τουρνουά. Οι τέλευταίες τέσσερις θέσεις (2+2) θα προκύψουν από τους φιναλιστ του τουρνουά του Σότσι που θα διεξαχθεί 5-10 Ιουλίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr