Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε λίγο πριν την πρεμιέρα του στο τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι, για τους στόχους της επόμενης σεζόν.
του Θανάση Σταθόπουλου
Το Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη αναφέρθηκε στους στόχους τους για την επόμενη σεζόν, με τον κυριότερο να είναι η κατάκτηση ενός γκραν σλαμ, αλλά παράλληλα και η είσοδος στην πρώτη τριάδα του κόσμου. «Η εποχή στο τένις αλλάζει. Οι παίκτες που βρίσκονται στο τοπ3 μεγαλώνουν κι εμείς είμαστε αυτοί που ακολουθούν», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ ήταν και είναι πάντα στις πρώτες θέσεις κι αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προσπαθήσω να τους ξεπεράσω. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις μου για τη νέα σεζόν. Ο βασικός μου στόχος είναι να κερδίσω ένα γκραν σλαμ, να ολοκληρώσω τη χρονιά στις πρώτες τρεις θέσεις του κόσμου, να αγωνιστώ και πάλι στο τελικούς του Λονδίνου, αλλά και να κατακτήσω ένα τουρνουά ΑΤΡ Masters 1000».
Ωστόσο, παρά τους υψηλούς στόχους που έθεσε για τη νέα σεζόν, ο 21χρονος τόνισε ότι δεν πρόκειται να πιέσει τον εαυτό του για να τους υλοποιήσει. «Οι παραπάνω στόχοι δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Είμαι ένας επιθετικός παίκτης, έχω το πλάνο μου και πλέον ξέρω τι λειτουργεί σωστά για μένα, αλλά και που χρειάζεται να επικεντρωθώ όταν βρίσκομαι μέσα στο κορτ. Οπότε όλα έρχονται με την εμπειρία» πρόσθεσε.
Ο Τσιτσιπάς θα κάνει σήμερα ντεμπούτο στο τουρνουά επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι, αντιμετωπίζοντας τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 14:00.