Το δημοσίευμα του Sportsfeed για την κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό προπονητήριο του Άγιου Κοσμά, θορύβησε ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού με τον Γιώργο Μαυρωτά να πηγαίνει σήμερα στο προπονητήριο για να δει ο ίδιος τι συμβαίνει.
‘Ολα ξεκίνησαν από το ρεπορτάζ του Sportsfeed, προϊόν καταγγελιών αθλητών και προπονητών για το προπονητήριο του Αγίου Κοσμά το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και βέβαια είναι επικίνδυνο για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Η αντίδραση των… υψηλά ιστάμενων προσώπων ήταν επιπέδου… Γιουσέιν Μπολτ. Το πρόβλημα δεν ήταν η κατάσταση που παρουσιάσαμε, αλλά το ποιος μας έδωσε άδεια να μπούμε στο προπονητήριο να φωτογραφήσουμε. Βέβαια οι φωτογράφοι μας ήταν άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά το προπονητήριο και κινδυνεύει η σωματική τους ακαιρεότητα. Δυο εβδομάδες αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε ο ίδιος στο χώρο και ενημερώθηκε από τους παριστάμενους για την κατάσταση που επικρατεί. Καθυστερημένα μεν, είδε τα χάλια με τα μάτια του δε.
Ωστόσο, αυτή η ιστορία δεν είναι καινούργια. Ένα χρόνο πριν, στις 16 Δεκεμβρίου το Sportsfeed έκανε και πάλι αυτοψία στο χώρο που και τότε είχε τα χάλια του τα μαύρα. Άλλη η κυβέρνηση τότε, άλλη αντίδραση (μηδενική) και άλλες οι σκέψεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού.
Από την ημέρα που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, μετράμε αρκετούς μήνες. Περίπου όσους έχουμε μέχρι τους Ολυμπιακούς. Αν παραμείνει αυτό το χάλι τότε θα είναι (και) αυτοί υπόλογοι. Ακόμα και αν έρθει η στιγμή (θα αργήσει) που θα πρέπει να γίνει η μετεγκατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκου του Ελληνικού, τα όργανα και ο υπόλοιπος εξοπλισμός θα μεταφερθεί εκεί. Οπότε δεν υφίσταται η χρήση αυτής της δικαιολογίας. Όλα είναι θέμα βούλησης από την πολιτεία και φυσικά θα πρέπει οι ίδιοι οι προπονητές να σταματήσουν να τρώγονται μεταξύ τους. Το προπονητήριο του Άγιου Κοσμά χωρά όλα τα μέλη των Εθνικών ομάδων. Λειτούργησε άψογα στους Ολυμπιακούς με αθλητές από δεκάδες χώρες. Δεν μπορεί τώρα να λειτουργήσει με δεκάδες αθλητές από μία χώρα;