Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την πρώτη μέρα να είναι ιδαίτερα συναρπαστική. Τρομερός Φάρα, ιπτάμενη Στεφανίδη και ο σούπερ σταρ Μπολτ ξεχώρισαν στο ξεκίνημα των αγώνων, που από την πρώτη τους μέρα είχαν αρκετές εκπληξεις.
10.000μ. ανδρών – τελικός
Αφού δεν έχασε στο 10αρι ο Φάρα, δε χάνει με τίποτα ούτε στο 5αρι. Οι Κενυάτες και η τριάδα της Ουγκάντας έκαναν ότι μπορούσαν. Άλλαξαν τακτική συγκριτικά με το 2015 στο Πεκίνο και προσπάθησαν να τον κουράσουν. Μάταια. Στην τελευταία στροφή ο Βρετανός έκανε 55.63 και ολοκλήρωσε σε 26:49.51 που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το ατομικό του και ευρωπαϊκό ρεκόρ, ενώ κάλυψε το δεύτερο 5αρι της κούρσας σε 13:13.31! Συνολικά στε αυτόν τον τελικό, επτά δρομείς κατέβξκαν τα 27 λεπτά, κάτι που καθιστά την κούρσα ως την πιο ποιοτική στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.
Επί κοντώ γυναικών
Η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε από τον προκριματικό ότι είναι το φαβορί. Ένα άλμα και η μόνη που πέρασε το 4.60μ. Η Μόρις θα είναι η πιο δυνατή της αντίπαλη και πάλι, με την Μακάρντνεϊ να περνά στο… τσακ. Εκτός τελικού όπως και στο Ρίο, η Σουρ που ξεκίνησε από το 4.55μ. και απέτυχε 3 φορές.
Μήκος ανδρών
Η απειρία του Μίλτου Τεντόγλου φάνηκε στον προκριματικό. Ο 19χρονος πρωταθλητής Ευρώπης θα μπορούσε να είχε προκριθεί στον τελικό καθώς η 12αδα έκλεισε στο 7.91μ. Εκτός έμεινε και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τζεφ Χέντερσον που έμεινε στο 7.84μ. Ο Τεντόγλου ολοκλήρωσε με 7.79μ. και κατέλαβε την 19η θέση. Ο Μανιόνγκα χρειάστηκε μόλις ένα άλμα για να κάνει 8.21μ. και να περάσει στον τελικό στον πρώτο του αγώνα μετά τον τραυματισμό στον αστράγαλο, τον Ιούνιο.
100μ. ανδρών
Η κακή εκκίνηση του Μπολτ (διαμαρτυρήθηκε πως οι βατήρες δεν είναι σταθεροί) δεν τον επηρέασε και πέρασε στον ημιτελικό με 10.07 και τερματιζοντας σε πολύ χαλαρό ρυθμό. Χωρίς πρόβλημα ο Γκάτλιν, δυνατός ο Τζαμαϊκανός Φορτέ, έκπληξη ο Ιάπωνας Σάνι Μπράουν, λίγος ο Κριστιάν Κόλεμαν.
1.500μ. γυναικών
Θα γίνει πραγματική μάχη στον τελικό. Μέχρι να φτάσουμε εκεί έχουμε τον ημιτελικό και η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα έδειξε τη δύναμη της με το 4:02.67 με την Κάστερ Σεμένια να είναι δυνατή κάνοντας 4:02.84. Πολύ καλή και η 20χρονη Γερμανίδα Κοστάνζε Κλόστερχαλφεν που ήταν μία από τις έξι των προκριματικών κάτω από το 4:04. Κιπγιέγκον, Χασάν και Μούιρ συμπληρώνουν μια εξάδα που θα… σκοτωθεί για τα τρια μετάλλια.
Δισκοβολία ανδρών
Ο Απόστολος Παρέλλης… γίγαντας. Τελικό και πάλι στα παγκόσμια διοργάνωση. Ο Κύπριος δισκοβόλος έριξε 63.36μ. και πέρασε 11. Ο Ντάνιελ Σταλ ήταν ο καλύτερος των προκριματικών.
Δείτε τα αποτελέσματα εδώ