Από το ντάιαμοντ λιγκ της Ντόχα στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσει η Κατερίνα Στεφανίδη τους αγώνες της στον ανοιχτό στίβο για το 2017 έχοντας ήδη μια μεγαλη επιτυχία για τη σεζόν, από τον κλειστό στίβο. Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, ετοιμάζεται για ακόμα ένα μεγάλο σερί νικών που θα τη γεμίσει με μετάλλια αλλά και ένα… διαμάντι.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]
Το 2016, η Στεφανίδη ξεκίνησε το νικηφόρο της σερί από το γκαλά της Φιλοθέης. Εκεί όπου με το 4.86μ. έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό και μας προϊδέασε για το τί θα ακολουθήσει στη συνέχεια, καθώς άλματα στο επί κοντώ των γυναικών πάνω από το 4.85μ. συνοδεύονται πάντα από μετάλλιο. Από τις 8 Ιουνίου μέχρι και τις 18 Αυγούστου, για δύο μήνες και 10 μέρες η Στεφανίδη σε κανέναν αγώνα της δεν έπεσε κάτω από το 4.80μ. αλλά και από το πρώτο σκαλί του βάθρου. Χρυσό στο πανελλήνιο, χρυσό στο ευρωπαϊκό, διαμάντι στο ντάιαμοντ λιγκ και χρυσό στους Ολυμπιακούς. Ένα πανελλήνιο ρεκόρ (4.86μ.) και ένα ρεκόρ αγώνων στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ (4.81μ.).
Την ίδια… τακτική από ότι φαίνεται θα ακολουθήσει και το 2017. Ήδη ξεκίνησε από τον κλειστό. Από τους αγώνες Μίλροουζ με 4.82μ. όπου νίκησε πάλι τη Σάντι Μόρις, νίκη με ίωση στο Μπέρμιγχαμ (4.63μ.) και χρυσό στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στο Βελιγράδι μετά από εκπληκτικό αγώνα (4.85μ.). Ντόχα, Φιλοθέη, Ρώμη είναι οι τρεις επόμενοι αγώνες και αναλόγως τις καιρικές συνθήκες ίσως πάει και Όσλο-Στοκχόλμη. Λονδίνο (ντάιαμοντ λιγκ), Πάτρα (πανελλήνιο), Λιλ (ευρωπαϊκό ομάδων) και το σερί μπορεί να φτάσει τις εννέα νίκες πριν από το παγκόσμιο του Λονδίνου.
To περσινό σερί
8 Ιουνίου 2016 – Γκαλά Φιλοθέης, 4.86μ.
18 Ιουνίου 2016 – Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Πάτρα), 4.80μ.
9 Ιουλίου 2016 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Άμστερνταμ), 4.81μ.
15 Ιουλίου 2016 – Ντάιαμοντ λιγκ (Μονακό), 4.81μ.
23 Ιουλίου 2016 – Ντάιαμοντ λιγκ (Λονδίνο) 4.80μ.
18 Αυγούστου 2016 – Ολυμπιακοί Αγώνες (Ρίο) 4.85μ.
Το φετινό (μέχρι στιγμής)
11 Φεβρουαρίου 2017 – Μίλροουζ (Νέα Υόρκη), 4.82μ.
18 Φεβρουαρίου 2017 – Παγκόσμιο τουρ IAAF (Μπέρμιγχαμ), 4.63μ.
4 Μαρτίου 2017 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Βελιγράδι), 4.85μ.