Τρίτος αγώνας χωρίς νίκη για τους Έλληνες τζουντόκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο του Ουζμπεκιστάν, με τον Θανάση Μυλωνέλη να αποκλείεται στον πρώτο γύρο των 81 κιλών.
Ο 21χρονος Έλληνας τζουντόκα μπήκε πιο παθητικά στο τατάμι της Τασκένδης, προσπάθησε να κρατήσει το ρυθμό του, όμως, οι τρεις ποινές που δέχτηκε κατά την διάρκεια του τετραλέπτου δεν τον άφησαν να προχωρήσει παρακάτω. Ο αγώνας του κόντρα στον Νοτιοκορεάτη Τζουν Χβαν Λι (χρυσό νικητή στα γκραν σλαμ της Γεωργίας και της Ουγγαρίας το 2022) σταμάτησε στο 1:26 πριν την συμπλήρωση των 4:00, μετά την τρίτη ποινή που του επιβλήθηκε. Ο ταλαντούχος τζουντόκα από την Κορέα, πέρασε με αυτόν τον τρόπο ξεκούραστα στον δεύτερο γύρο, όπου και απέκλεισε και τον Ισραηλινό Σάγκι Μούκι, ενώ στον τρίτο θα βρεθεί αντιμέτωπος με την φετινή έκπληξη της χρονιάς, τον Βραζιλιάνο Γκιγιέρμε Σμιντ.
Αύριο κλείνει η παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, με τον Θοδωρή Τσελίδη να αγωνίζεται στα 90 κιλά και την Ελισάβετ Τελτσίδου στα 70 κιλά, στην πιο σημαντική μέρα για τα ελληνικά δεδομένα, αφού οι Έλληνες τζουντόκα έχουν σημαντικές ελπίδες να προχωρήσουν στην διοργάνωση, με βάση και τις κληρώσεις τους.