Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τί πέτυχε σήμερα ο Τεντόγλου

Published

on

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου εκτός από το γεγονός πως από μόνο είναι μια τεράστια επιτυχία, δημιούργησε και μια σειρά από μοναδικά ρεκόρ.

Βερολίνο Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
φωτογραφίες Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
[email protected]
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

O αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έγινε πρώτα από όλα ο νεότερος πρωταθλητής Ευρώπης στο άθλημα του στίβου. Ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης σε ηλικία 20 ετών και 143 ημερών.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα διέθετε στο παρελθόν σπουδαίους άλτες στο μήκος (Κουκοδήμος, Τσάτουμας), ο Τεντόγλου είναι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.
Ο Τεντόγλου έκλεισε θέση και στο continental cup της IAAF που φιλοξενείται στην Οστράβα.
Είναι ο πρώτος που κερδίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο του μήκος στην κατηγορία των εφήβων και την επόμενη χρονιά τον κερδίζει και στην κατηγορία των ανδρών. O Γκρεγκ Ράδερφορντ είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό το επίτευγμα αφού μετά το χρυσό το 2005 στο Κάουνας (εφήβων), ήταν δεύτερος την επόμενη χρονιά στο ευρωπαϊκό του Γκέτενμποργκ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr