Η ιστιοπλοΐα είναι από της φύση της ένα απαιτητικό και εξαντλητικό άθλημα λόγω της επαφής με τη θάλασσα. Όταν μάλιστα συνδυάζεται και με τον πρωταθλητισμό το 24ωρο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.
του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]
Η Τζέλη Σκαρλάτου μετά τις διακοπές της στη Σύρο επέστρεψε στην Αθήνα και προσγειώθηκε στη σκληρή καθημερινότητα του πρωταθλητισμού. Το Athens Eurolymp στις 13 Μαρτίου κοντεύει και η ιστιοπλόος της κλάσης RS:X άρχισε αμέσως την εντατική προπόνηση για να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη. Η καλή προπόνηση χρειάζεται πάντα και τη σωστή διατροφή. Η μέρα ξεκινάει απαραιτήτως με ένα καφεδάκι, ενώ το πρωινό που χωράει σε… ποτήρι αποτελείται από βρώμη με ξηρούς καρπούς, chia seeds, γιαούρτι, μέλι και φράουλες. Ακολουθεί προπόνηση στη θάλασσα και στη συνέχεια γυμναστήριο, με ένα σέικ πρωτεΐνης και ένα ισοτονικό ποτό να είναι αυτά που προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για να βρει το πρόγραμμα. Η επιστροφή στο σπίτι μετά την πολύωρη προπόνηση δεν συνδυάζεται με ένα πλούσιο γεύμα φυσικά. Κάθε άλλο. Γλυκοπατάτα, τόνος, ρόκα και πιπεριά συνθέτουν το τελευταίο πιάτο της επίπονης ημέρας. Το Sportsfeed σας παρουσιάζει το 24ωρο της Ελληνίδας σέρφερ με τα απαραίτητα φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Γεύμα σε 10 λεπτά: γλυκοπατάτα, τόνος, ρόκα και πιπεριά.

Τέλος ημέρας, επιστροφή στο σπίτι.

Γυμναστήριο και red bull για να βγει η προπόνηση.

Με ένα σέικ πρωτεΐνης και βρεγμένο μαλλί.

Πάντα κόκκινα μάτια από το θαλασσινό νερό.

Η Εθνική ομάδα νέων με την οποία προπονούμαι στον Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης Κωνσταντίνος Οικονομίδης και Δημήτρης Μανιατάκης.

Προπόνηση στο νερό, Βουλιαγμένη.

Πρωινό σε ποτήρι.. βρώμη με ξηρούς καρπούς, chia seeds, γιαούρτι, μέλι και φράουλες.

Πιο σημαντική στιγμή της ημέρας… καφές.