Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Το ευρωπαϊκό των μεγάλων εκπλήξεων

Published

on

Με μεγάλες ανατροπές, καταποντισμό των φαβορί και νικητές που έγραψαν ιστορία στους άνδρες, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που φιλοξενήθηκε στη Βουδαπέστη.

Στο απλό των ανδών, ο Εμμανουέλ Λεμπεσόν μετά από 40 χρόνια από την επιτυχία του Ζακ Σεκρετέν στην Πράγα έγινε ο δεύτερος Γάλλος που στέφεται πρωταθητής Ευρώπης σε έναν γαλλικό εμφύλιο καθώς στον τελικό αντιμετώπισε τον συμπατριώτη του Σιμόν Γκοζί!
Ο Λεμπεσόν στα ημιτελικά απέκλεισε με 4-1 σετ τον Γιάκαμπ Ντίγιας (τον νεαρό Πολωνό, που απέκλεισε τον πρωταθλητή Ευρώπης, Ντιμίτρι Όβτσαροφ) και στον τελικό νίκησε συμπατριώτη του Σιμόν Γκοζί με το ίδιο σκορ. Τα σετ του τελικού: 14-12, 9-11, 11-7, 11-3 και 11-6.
Να σημειωθεί ότι ο Γκοζί έφτασε στον τελικό αποκλείοντας τον ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων (17 στο σύνολο με 6 από αυτούς στο απλό ανδρών) Τίμο Μπολ. Ο Γερμανός πάντως, τραυματίστηκε την ώρα του αγώνα και αποχώρησε από το ματς μετά το 2-1 υπέρ του Γάλλου.
Στις γυναίκες, ο ευρωπαϊκός τίτλος κατέληξε και πάλι σε… Κινέζα. Η Χου Μελέκ η οποία αγωνίζεται για την Τουρκία επιβλήθηκε με 4-1 (11-3, 11-2, 11-4, 10-12, 11-7) στον τελικό επί της 38χρονης Κινέζας Γιο Φου που αγωνίζεται για την Πορτογαλία.
Στο διπλό ανδρών κατέκτησαν το τρόπαιο δύο παίκτες από διαφορετικές χώρες κάτι που συνέβη τρίτη συνεχόμενη φορά. Ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα και ο Δανός Τζόναθαν Γκροθ κατέβαλλαν στον τελικό τους Πολωνούς Γιάκαμπ Ντίγιας και Ντάνιελ Γκόρακ με 4-2 σετ (4-11, 11-4, 11-5, 7-11, 11-7, 12-10). Την 3η θέση πήραν οι Ματίας Κάρλσον, Κρίστιαν Κάρλσον από τη Σουηδία και οι Πορτογάλοι Ζοάο Μοντέιρο, Τιάγκο Απολόνια.
Στ διπλό των γυναικών, οι Κριστίν Σιλμπερέιζεν, Σαμπίν Γουίντερ νίκησαν με 4-3 σετ (12-10, 8-11, 11-8, 11-8, 2-11, 7-11, 11-9) τις Πετρίσα Σόλγια, Σαν Σιάονα .Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ντανιέλα Ντοντεάν Μοντέιρο, Ελιζαμπέτα Σαμάρα (Ρουμανία) και οι Ντόρα Μάνταραζ, Σάντρα Πέργκελ (Ουγγαρία).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr