Connect with us

TOP

Το πρόγραμμα του παγκοσμίου θα κρίνει τα μετάλλια

Published

on

Καθοριστικό ρόλο στα μετάλλια των κολυμβητών ενδεχομένως να παίξει το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Σε σχέση με το πρόγραμμα του Καζάν, αυτό της ουγγρικής πρωτεύουσας έχει υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις όχι σχετικά με το ποια αγωνίσματα θα υπάρχουν κάθε ημέρα (αφού αυτό δεν έχει αλλάξει) αλλά σχετικά με τη σειρά των αγωνισμάτων.

του Στέφανου Σουλιώτη  [email protected] 

Εκείνη που ίσως επηρεαστεί περισσότερο από τις αλλαγές είναι η Κέτι Λεντέκι η οποία πριν από δύο χρόνια ήταν κυρίαρχη στις αποστάσεις από τα 200μ. έως τα 1500μ. ελεύθερο. Φέτος θεωρητικά τουλάχιστον κάτι τέτοιο θα είναι δυσκολότερο καθώς την τρίτη ημέρα θα πρέπει να πέσει στον ημιτελικό των 200μ. και αμέσως μετά στον τελικό των 1500μ. Στο Καζάν έγιναν αντίστροφα τα αγωνίσματα. Η Αμερικανίδα κολύμπησε πρώτα στον τελικό των 1500μ. και μετά στον ημιτελικό των 200μ. όπου πέρασε στον τελικό με την έκτο καλύτερο χρόνο. Η Κατίνκα Χόσου φαίνεται πως θα έχει ευκολότερο πρόγραμμα σε σχέση με το περασμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 2015 θα έπρεπε να κολυμπήσει στον τελικό των 200μ. μεικτή ατομική αμέσως μετά τον ημιτελικό των 100μ. ύπτιο, οπότε τελικά αποφάσισε να αποσυρθεί από το ύπτιο αν και στον προκριματικό είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο. Φέτος το 100άρι θα γινει πιο νωρίς στη δεύτερη ημέρα δίνοντας τη δυνατότητα στη Χόσου να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα για τη μεικτή αλλά και να κολυμπήσει το ύπτιο. Η Σάρα Σέστρεμ θα πρέπει να πέσει στον ημιτελικό του 50άρι ελεύθερο πριν από τον τελικό των 50μ. πεταλούδα, όμως θα έχει αρκετό χρόνο ενδιάμεσα ώστε να ξεκουραστεί. Επίσης θα κολυμπήσει τον ημιτελικό των 50μ. πεταλούδα μετά τον τελικό των 100μ. ελεύθερο αλλά και πάλι θα μεσολαβήσουν αρκετά αγωνίσματα. Όσον αφορά στους άνδρες, αν ο Σουν Γιανγκ συμμετάσχει στα 200μ. έως 1500μ. ελεύθερο, δε φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με το πρόγραμμα αφού τα αγωνίσματα είναι απλωμένα όλη την εβδομάδα. Τέλος εκτιμώντας πως ο Κοσούκε Χαγκίνο θα πέσει στα 200μ. και 400μ. μεικτή ατομική, επίσης δε θα έχει πρόβλημα σχετικά με το πρόγραμμα. Τη μεγαλύτερη δυσκολία θα την είχε αν έπεφτε στον τελικό των 100μ. ύπτιο που θα γίνει την ίδια ημέρα με τον τελικό των 200μ. ελεύθερο, αν πάρει μέρος στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr