Η ελληνική αποστολή της συγχρονισμένης κολύμβησης επέστρεψε θριαμβεύτρια από το Ρίο όπου συμμετείχε για στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά. Η εμφάνιση της Εθνικής ήταν εξαιρετική όμως τα δύσκολα αρχίζουν τώρα, καθώς θα πρέπει να επιλεγούν οι δύο αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς.
Όπως είναι γνωστό, στους Ολυμπιακούς συμμετέχουν τα ντουέτα δίχως αναπληρωματική. Αυτό σημαίνει πως μια εκ των Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη θα πρέπει να μείνει εκτός αφού η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι η σταθερή και στα δύο προγράμματα του ντουέτου. Προς το παρόν πάντως, οι τρεις αθλήτριες δεν έκρυψαν τη μεγάλη τους χαρά για την επιτυχία στο προ-Ολυμπιακό, ενώ και οι προπονήτριες της Εθνικής μίλησαν για την επιτυχία, με τον πρόεδρο της ΚΟΕ να αναφέρεται στη συνεισφορά της ομοσπονδίας στην Ολυμπιακή αποστολή.
Ευαγγελία Πλατανιώτη
«Ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση και ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά εκεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περάσαμε πολύ όμορφα. Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε την όγδοη θέση που είχαμε στην τελευταία Ολυμπιάδα και από εκεί και πέρα να την βελτιώσουμε όσο μπορούμε. Δυστυχώς κάποια κοπέλα θα πρέπει να μείνει εκτός γιατί δεν μπορούμε να πάμε πάνω από δύο αθλήτριες στην αποστολή. Είναι άσχημο γιατί προπονούμαστε μαζί από νεαρή ηλικία και όλη αυτή η προσπάθεια έχει ουσιαστικά γίνει απ όλες μας».
Ευαγγελία Κουτίδη
«Υπήρχε πολύ καλό κλίμα στη Βραζιλία. Είμαστε πολύ χαρούμενες και ενθουσιασμένες που θα γυρίσουμε πάλι εκεί το καλοκαίρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Εβελίνα Παπάζογλου
«Η προετοιμασία μας συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς. Έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαικό πρωτάθλημα στο Λονδίνο τον Μάιο και μετά θα επικεντρωθούμε στην Ολυμπιάδα που ακολουθεί, όπου θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό».
Μαρία Θηβαίου (προπονήτρια)
«Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την προετοιμασία, που στο τέλος μας οδήγησε σε αυτή την επιτυχία. Τα αποτελέσματα, μας έχουν δικαιώσει. Ήταν ένα τεστ για εμάς πριν την Ολυμπιάδα, γιατί αυτές οι χορογραφίες δεν είχαν εμφανιστεί ξανά. Ακούσαμε πολλά θετικά σχόλια. Η βαθμολογία δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε τις δυνατότητες να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση το καλοκαίρι. Δεν είναι ανέφικτο, αλλά θέλει σκληρή προσπάθεια απ΄όλες τις πλευρές».
Ναταλία Τσερνέσκα (προπονήτρια)
«Έχουμε μπροστά μας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λονδίνο, όπου θα πάρουμε μέρος σε όλα τα προγράμματα και ελπίζουμε για το καλύτερο. Στόχος μας για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να διατηρήσουμε την θέση μας και αν μπορέσουμε να κοιτάξουμε και παραπάνω».
Δημήτρης Διαθεσόπουλος (πρόεδρος ΚΟΕ)
«Αυτή τη στιγμή έχουν προκριθεί 60 αθλητές για την Ολυμπιάδα, με 27 εξ αυτών να είναι αθλητές της ΚΟΕ, που αποτελεί πολύ μεγάλο ποσοστό. Μάλιστα, οι προκρίσεις είναι ακόμη ανοιχτές σε αρκετά αθλήματα και ευελπιστώ να έχουμε μια πολυάριθμη αποστολή στο Ρίο. Φυσικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίσσεται η προετοιμασία δεν είναι οι πλέον ενδεδειγμένες, καθώς υπάρχουν προβλήματα με κολυμβητήρια, τα οικονομικά και άλλους παράγοντες, ενώ δεν θα δοθούν καθόλου χρήματα για την Ολυμπιακή προετοιμασία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ευελπιστούμε πως κάτι θα αλλάξει και θα καταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές να προκριθούν και να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία, καθώς η Ελλάδα και ο ελληνικός αθλητισμός έχουν ανάγκη τις διακρίσεις».