Την τελευταία φορά που φόρεσε την φανέλα της Εθνικής, το 2011 στο ευρωπαϊκό λιγκ, ο Θάνος Μαρούλης ήταν παίκτης του ΓΣ Λαμία και είχε προπονητή τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο.
του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]
Τέσσερα χρόνια αργότερα, ως παίκτης του Παναθηναϊκού (εδώ και λίγες εβδομάδες), όπου θα συνεργαστεί και πάλι με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, ο Θάνος Μαρούλης βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις με τον Κρητικό πασαδόρο να μην… μασάει τα λόγια του για την εθνική και τη νέα περιπέτεια που την περιμένει στο ευρωπαϊκο λιγκ. «Τώρα πια η Εθνική, συγκριτικά με την προηγούμενη θητεία μου, είναι σε άλλο επίπεδο. Πάνω κάτω είμαστε η ίδια φουρνιά, αλλά τώρα δεν είμαστε πιτσιρικάδες, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανανέωση, αφού εμείς όλοι είμαστε η Εθνική. Παίξαμε στο world league, πέρσι πήγαμε στον τελικό του ευρωπαϊκό λιγκ και νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε κάτι καλό μετά από αρκετό καιρό».
Με τον Μαρούλη να σημειώνει και τις διαφορές που υπάρχουν σε οργανωτικό επίπεδο, παρά τις δεδομένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τους στόχους που πρέπει να έχουμε στο ευρωπαϊκό λιγκ. «Δεδομένου ότι πέρσι παίξαμε στον τελικό, προσωπικά ο στόχος είναι το φάιναλ 4. Δεν μου αρκεί το να παίξουμε καλά ή να γεμίσουμε το γήπεδο, αλλά η ουσία του αποτελέσματος», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το ευρωπαϊκό λιγκ ίσως είναι και πιο δύσκολο από τον αντίστοιχο του world league. Σίγουρα το ότι δεν προκριθήκαμε στο Final 4 προκάλεσε μια σχετική απογοήτευση την οποία την κατάλαβα τις πρώτες ημέρες που συγκεντρωθήκαμε εν όψει του ευρωπαϊκού, αλλά όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτό κι είμαστε 100% προσηλωμένοι σ’ αυτό το νέο κύκλο που ανοίγει. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσουμε τη διοργάνωση, δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε, αφού ακόμη δεν έχουμε σταθεροποιηθεί στο υψηλό επίπεδο και ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια πρέπει να κερδίσουμε».