Ένα πανελλήνιο ρεκόρ που άντεχε 20 ολόκληρα χρόνια, έπεσε πριν από λίγο στο μίτινγκ «Χειμωνίδεια 2025» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη με την Εβίνα Παναγιώτου να καταρρίπτει το ρεκόρ νεανίδων στο επί κοντώ!
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]
Η 19χρονη αθλήτρια του Ερμή Κωνσταντινούπολης 1877 που γυμνάζεται με τον Νίκο Βαρσάμη, πέρασε πριν από λίγο το 4.38μ και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 της Κατερίνας Στεφανίδη που άντεχε από τις 20 Φεβρουαρίου 2005, όταν η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών είχε περάσει το 4.37μ.
H Παναγιώτου είχε ατομικό ρεκόρ 4.26μ από τις 11 Απριλίου 2025, όταν στο Κόλετζ Στέισον των ΗΠΑ είχε περάσει το 4.26μ. Το 4.38μ το πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στο 4.41μ όπου είχε πολύ καλές προσπάθειες, αλλά δεν κατάφερε τελικά να περάσει το ύψος που φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι στις δυνατότητες της.
Με το 4.38μ, η Παναγιώτου είναι στο Νο7 φέτος της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των νεανίδων (Κ20), ενώ είναι στο Νο4 όσον αφορά την ευρωπαϊκή λίστα.