Όλα είναι έτοιμα για τη φετινή πρεμιέρα στοι United Cup με την ελληνική αποστολή να βρίσκεται στο Περθ και να προετοιμάζεται για την πρώτη αναμέτρηση στο τουρνουά, κόντρα στην Ισπανία.
Η Ελλάδα έχει κληρωθεί με Ισπανία και Καζακστάν στον τρίτο όμιλο ο οποίος φιλοξενείται στο Περθ και την πρώτη μέρα έχει ρεπό. Αύριο θα αναμετρηθούν η Ισπανία με το Καζακστάν και στη συνέχεια η Ελλάδα θα ξεκινήσει τους αγώνες της στις 28 Δεκεμβρίου με την Μαρία Σάκκαρη να μπαίνει πρώτη στο κορτ για να αντιμετωπίσει την 22χρονη Ισπανίδα Τζέσικα Μπούζας Μανέιρο (Νο54). Θα ακολουθήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Πάμπλο Καρένο Μπούστα (Νο196) για να κλείσει το πρόγραμμα με το διπλό.
Η δεύτερη αναμέτρηση της Ελλάδας είναι στις 30 Δεκεμβρίου με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ξεκινά κόντρα στον Αλεξάντερ Σεβτσένκο (Νο78) και να ακολουθεί η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα (No6).
Εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, στην ελληνική αποστολή έχουν κληθεί ακόμα οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Πέτρος Τσιτσιπάς, ο Στέφανος Σακελαρίδης και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Νέος αρχηγός της ομάδας είναι ο Θοδωρής Αγγελίνος που αντικαθιστά τον Απόστολο Τσιτσιπά.
Οι 6 πρώτοι από τους ομίλους θα περάσουν στα προημιτελικά, ενώ την 8άδα θα συμπληρώσουν και οι 2 καλύτερες δεύτερες που θα προκύψουν από τους 6 ομίλους.