Έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να «πετάει» και δεν μπορούσε να κρατηθεί ούτε φέτος και αποφάσισε να μπει ν’ αγωνιστεί…
του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]
Ο λόγος για τον Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ που χθες το βράδυ στη Μπάνσκα Μπίστριτσα «πέταξε» στα 2.40 μέτρα. Ο άλτης από το Κατάρ ήθελε το 2015 να ρίξει το βάρος στην προετοιμασία και να μην κατεβεί στον κλειστό, ώστε να είναι έτοιμος για τους αγώνες του καλοκαιριού.
«Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά επρόκειτο να ξεκουραστώ πολύ στη διάρκεια της σεζόν του κλειστού, αλλά το βρήκα πολύ βαρετό και άρχισα να γυμνάζομαι πριν μερικούς μήνες, λίγο μετά το γκαλά της IAAF τον περασμένο Νοέμβριο», δήλωσε ο 23χρονος.
Δεν χρειάστηκε και πολύ ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρσι στο Σόποτ και με δύο αγώνες μέσα στο 2015 έφθασε στα 2.40μ. και απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ. Κάτι που φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να σπάσει στους τρεις επόμενους αγώνες του που έχει προγραμματίσει. Αρχικά την Κυριακή στο μίτινγκ ύψους στο Τρίνετς της Τσεχίας και μετά σε μίτινγκ σε Ιρλανδία και Σουηδία.
Σε ό,τι αφορά τον αγώνα του στη Μπάνσκα Μπίστριτσα σημείωσε μια σειρά από ρεκόρ. Βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και εθνικό ρεκόρ, αλλά και το ρεκόρ Ασίας που κρατούσε ο ίδιος με 2.38μ. από πέρσι στο Σόποτ όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού.
Επίσης, έκανε ρεκόρ μίτινγκ και μπήκε στο «κλαμπ» των αλτών που έχουν περάσει τα 2.40μ. Με την επίδοσή του έγινε ο όγδοος όλων των εποχών. Μάλιστα, δοκίμασε μια φορά στα 2.43μ. για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Κουβανού Χαβιέ Σοτομαγιόρ, είχε αποτυχημένη και σταμάτησε.
Οι 8 πάνω από τα 2.40μ.
1. Χαβιέ Σοτομαγιόρ (Κούβα) 2.43μ.
2. Κάρλο Τρένχαρντ (Γερμανία) 2.42μ.
3. Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία) 2.42μ.
4. Πάτρικ Σιόμπεργκ (Σουηδία) 2.41μ.
5. Χόλις Κόνγουεϊ (ΗΠΑ) 2.40μ.
6. Στέφαν Χολμ (Σουηδία) 2.40μ.
7. Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία) 2.40μ.
8. Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) 2.40μ.