Connect with us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βασιλεία: Δύσκολη νίκη για τον Τσιτσιπά

Published

on

Δύσκολη βραδιά είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο 500αρι τουρνουά της Βασιλεία όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Φρανσίσκο Σερούντολο (Νο30) για να πάρει μια δύσκολη νίκη μετά από αγώνα δύο ωρών και 32 λεπτών.

O 26χρονος Έλληνας τενίστας (Νο11) πήρε το πρώτο σετ σχετικά εύκολα με 6-3. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο εύκολα στη συνέχεια, με τον Σερούντολο να απαντά με 7-6 και να στέλνει τον αγώνα στο τρίτο σετ. Ο Τσιτσιπάς απάντησε κατάφερε να γυρίσει τ0 4-2 στο τάι μπρέικ για να φτάσει τελικά στη νίκη με 2-1 (6-3, 6-7, 7-6) και μαζί στην πρόκριση στη φάση των «16».
Για περίπου 1,5 σετ o Τσιτσιπάς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο κορτ απέναντι στον Σερούντολο και με τον Έλληνα τενίστα να δείχνει εκπληκτική συνέπεια πίσω από το σερβίς (παραχώρησε μόλις 3 πόντους στο 1ο σετ), αλλά και με εξαιρετικές επιστροφές (40%) έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στον Αργεντινό. 
Από τα μέσα του 2ου σετ, όμως το πρώτο σερβίς ερχόταν όλο και πιό δύσκολα, τα λάθη αυξήθηκαν (53 στο σύνολο) και ο Σερούντολο βρήκε χώρο και χρόνο για να μπει ξανά στο παιχνίδι και μάλιστα να έχει την ευκαιρία να το κατακτήσει στο 3ο σετ, με τον Τσιτσιπά να αντέχει και να φτάνει σε μια πολύ δύσκολη πρόκριση. 
Εκεί θα αντιμετωπίσει τον 29χρονο Ολλανδό Μπότιτς Βαν Ντε Ζάντσκουλπ (Νο67)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr